woensdag 7 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
0
(0)

President en vp spreken getroffenen wateroverlast Pusugrunu toe

lees ook ...

Gemengd team voert roadblocks en snelheidscontroles uit op I...

Van dinsdag 30 mei tot en met zondag 4 juni 2023 heeft een gemengd team van Regio Midden intensieve surveillances uitgevoerd op de Indira Gandhiweg. Tijdens deze operatie werden roadblocks en snelheid...

President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk zijn vandaag samen geweest naar Pusugrunu. In dit dorp zetelt de granman der Matawai. Het gebied is getroffen door overstromingen vanwege de hoge waterstanden in de rivier.

Vanuit het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) is er gister alvast hulp verleend aan 200 gezinnen in de vorm van voedselpakketten, water, tenten en lakens. De leiding van het land heeft dit besluit genomen om zelf naar het gebied te trekken mede om erop toe te zien dat de directe hulpvoorziening correct opgang komt.

Het staatshoofd en de vp hebben getroffen personen gesproken om na te gaan hoe verder te voorzien in de ontstane hulpbehoefte. Ook de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Gracia Emanuel, is getrokken naar het rampgebied.

Door aanhoudende regens de afgelopen dagen is er een situatie van wateroverlast ontstaan in delen van het binnenland met alle gevolgen van dien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident en vp spreken getroffenen wateroverlast Pusugrunu toe