maandag 6 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

President en de Moederbond bespreken implementatie btw

lees ook ...

Schoonmaak vissers aanmeerlocatie en irrigatieleidingen Nick...

In het district Nickerie is een aanvang gemaakt met het schoonmaken van de bekende vissers aanmeerlocatie te Zeedijk. Diverse diensten waaronder het Commissariaat, Openbaar Groen en het ministerie van...

Er heeft tussen president Chandrikapersad Santokhi en de Moederbond een bespreking plaatsgevonden over de invoering van de belasting over de toegevoegde waarde (btw). Deze wordt per 1 januari 2023 ingevoerd.

Errol Snijders van AVVS-De Moederbond en lid van het presidium van Ravaksur was ook aanwezig bij het onderhoud. Bij deze bespreking heeft Snijders enkele voorstellen gedaan, waarop nader zal worden ingegaan door de Belastingdienst en deskundigen. De belastingschijven moeten ook worden aangepast.

De gesprekken moeten ertoe leiden, dat partijen op een lijn komen voor wat betreft de btw, waarna de resultaten worden voorgehouden aan het arbeidersveld.

Btw zou per juli 2022 ingaan. De regering besloot toen om de ingangsdatum te verschuiven naar 1 januari 2023. Een belangrijke overweging voor de uitstel van invoering is om de samenleving zo veel als mogelijk te beschermen tegen prijsstijgingen, gaf het ministerie van Financiën en Planning aan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident en de Moederbond bespreken implementatie btw