dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

President en de Moederbond bespreken implementatie btw

lees ook ...

Brand verwoest bovenverdieping van ‘Ansare’ aan ...

Vanmorgen brak er brand uit in een pand aan de Waterkant, dat bekend staat als 'Ansare'. De bovenverdieping van het gebouw is volledig verwoest door de vlammen. Toen de brandweer ter plaatse kwam, ...

Er heeft tussen president Chandrikapersad Santokhi en de Moederbond een bespreking plaatsgevonden over de invoering van de belasting over de toegevoegde waarde (btw). Deze wordt per 1 januari 2023 ingevoerd.

Errol Snijders van AVVS-De Moederbond en lid van het presidium van Ravaksur was ook aanwezig bij het onderhoud. Bij deze bespreking heeft Snijders enkele voorstellen gedaan, waarop nader zal worden ingegaan door de Belastingdienst en deskundigen. De belastingschijven moeten ook worden aangepast.

De gesprekken moeten ertoe leiden, dat partijen op een lijn komen voor wat betreft de btw, waarna de resultaten worden voorgehouden aan het arbeidersveld.

Btw zou per juli 2022 ingaan. De regering besloot toen om de ingangsdatum te verschuiven naar 1 januari 2023. Een belangrijke overweging voor de uitstel van invoering is om de samenleving zo veel als mogelijk te beschermen tegen prijsstijgingen, gaf het ministerie van Financiën en Planning aan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident en de Moederbond bespreken implementatie btw