maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

President Droupadi Murmu van India ontvangt hoogste Surinaamse onderscheiding

lees ook ...

70 jarige man rijdt fietsende vrouw van de sokken

De politie van het bureau Santo Boma kreeg op zaterdag 16 september jongstleden een melding van een een aanrijding, tussen een auto en een fietser aan de Bomaweg in het ressort Santo Boma waarbij de 7...

President Droupadi Murmu van de Republiek India heeft op maandag 5 juni 2023 het Grootlint in de Ere-orde van de Gele Ster, de hoogste Surinaamse onderscheiding, ontvangen. De plechtigheid vond plaats in het presidentieel paleis, waar president Chandrikapersad Santokhi de onderscheiding omhing. In aanwezigheid van belangrijke gasten beschreef president Santokhi het moment als buitengewoon.

President Santokhi benadrukte dat de toekenning van de onderscheiding verband houdt met het leiderschap van president Murmu. Hij prees haar toewijding, wijsheid, visie en kracht bij het behalen van haar doelen, en benadrukte dat de rol van vrouwen in leiderschapsposities vaak wordt bepaald door deze kwaliteiten.

Hij noemde goede leiders zelfbewust, in staat om anderen te versterken, gericht op het opbouwen van relaties, authentiek en rolmodellen. Deze eigenschappen stellen leiders in staat sterke verbindingen te leggen en buitengewone prestaties te leveren, aldus Santokhi.

Het Surinaamse staatshoofd noemde het een grote eer om de onderscheiding aan zijn Indiase ambtgenoot te verlenen, en prees haar bijdrage aan inclusiviteit en het versterken van vrouwen. President Murmu is de eerste tribale en de tweede vrouwelijke president van de Republiek India. Het bezoek van president Murmu symboliseert volgens Santokhi niet alleen de nauwe historische band tussen Suriname en India, maar benadrukt ook de dankbaarheid en het respect voor de voorouders en hun toewijding en kracht in het onbekende.

President Santokhi beschouwde deze dag, waarop 150 jaar Hindoestaanse Immigratie wordt herdacht, als een heldhaftige daad. Hij noemde het een eer om op deze dag de prestigieuze onderscheiding aan president Murmu toe te kennen, op de plek waar de immigranten uit India voet aan land zetten. Hij spoorde president Murmu aan om door te gaan met haar werk om naties en volkeren samen te brengen en uiteindelijk bij te dragen aan duurzame vrede en ontwikkeling.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Droupadi Murmu van India ontvangt hoogste Surinaamse onderscheiding