zondag 26 mei 2024
28 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

President Droupadi Murmu van India ontvangt hoogste Surinaamse onderscheiding

lees ook ...

Santokhi: “Viering 65ste verjaardag kost ruim srd 1,1 miljoe...

De viering van de 65ste verjaardag van president Chandrikapersad Santokhi op het kabinet heeft ruim SRD 1,1 miljoen gekost. Dit maakte de president bekend tijdens een regeringspersconferentie. De verj...

President Droupadi Murmu van de Republiek India heeft op maandag 5 juni 2023 het Grootlint in de Ere-orde van de Gele Ster, de hoogste Surinaamse onderscheiding, ontvangen. De plechtigheid vond plaats in het presidentieel paleis, waar president Chandrikapersad Santokhi de onderscheiding omhing. In aanwezigheid van belangrijke gasten beschreef president Santokhi het moment als buitengewoon.

President Santokhi benadrukte dat de toekenning van de onderscheiding verband houdt met het leiderschap van president Murmu. Hij prees haar toewijding, wijsheid, visie en kracht bij het behalen van haar doelen, en benadrukte dat de rol van vrouwen in leiderschapsposities vaak wordt bepaald door deze kwaliteiten.

Hij noemde goede leiders zelfbewust, in staat om anderen te versterken, gericht op het opbouwen van relaties, authentiek en rolmodellen. Deze eigenschappen stellen leiders in staat sterke verbindingen te leggen en buitengewone prestaties te leveren, aldus Santokhi.

Het Surinaamse staatshoofd noemde het een grote eer om de onderscheiding aan zijn Indiase ambtgenoot te verlenen, en prees haar bijdrage aan inclusiviteit en het versterken van vrouwen. President Murmu is de eerste tribale en de tweede vrouwelijke president van de Republiek India. Het bezoek van president Murmu symboliseert volgens Santokhi niet alleen de nauwe historische band tussen Suriname en India, maar benadrukt ook de dankbaarheid en het respect voor de voorouders en hun toewijding en kracht in het onbekende.

President Santokhi beschouwde deze dag, waarop 150 jaar Hindoestaanse Immigratie wordt herdacht, als een heldhaftige daad. Hij noemde het een eer om op deze dag de prestigieuze onderscheiding aan president Murmu toe te kennen, op de plek waar de immigranten uit India voet aan land zetten. Hij spoorde president Murmu aan om door te gaan met haar werk om naties en volkeren samen te brengen en uiteindelijk bij te dragen aan duurzame vrede en ontwikkeling.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Droupadi Murmu van India ontvangt hoogste Surinaamse onderscheiding