Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Desi Bouterse houdt vanavond statement over voortgang verkiezingen in Suriname

Geplaatst

op

President Bouterse Tweede Olievondst. Foto: NII

President Desi Bouterse houdt vanavond een statement over de voortgang van de verkiezingen in Suriname. De stembusgang is voor morgen gepland. De illegale grensoversteek in het oosten van het land zorgt voor problemen voor de volksgezondheid.

Volgens de nieuwssite de Ware Tijd is de situatie aan de oostgrens met Frans-Guyana, waarbij er mensen illegaal oversteken, uit de hand gelopen. Door de NDP-top zou er op de regeringsleider een beroep zijn gedaan om op de valreep de verkiezingen van morgen uit te stellen.

Vele politieke partijen hebben zich helemaal gereedgemaakt voor de verkiezingen van morgen in Suriname. Zeventien politieke partijen strijden om regeermacht. Volgens sommige politici lijkt het een nek-aan-nek-race te zullen worden de NDP van president Bouterse en de VHP van Chan Santokhi.

De IDOS-opiniepeiling die onlangs is gehouden in Paramaribo heeft aangetoond dat de NDP naar de oppositiebanken wordt gestuurd. Er is gisteren voor de laatste dag propaganda gevoerd. Voor vandaag is er een rust ingelast. Propagandisten bereiden zich al voor de job die zij morgen moeten klaren om kiezers ervan te overtuigen waarom zij op een bepaalde politieke partij moeten stemmen.

Later vandaag meer informatie over de statement van de president.

Culturu.com


2 Reacties
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ricardo op:Desi Bouterse houdt vanavond een statem
zondag 24 mei 2020 23:58

Ga je een laatste statement maken Of is dat weer een cynistische reactie op je verlies?hoop ik . Je hebt gezeg je gaat niet zitten. Maar je hebt nog meer kansen. Om het hof te laten toetsen op amnestie,dat is wel laf hè. Je bent multi miljardair Jij en Brunswijk. Boereveen heeft het vuile werk voor je gedaan. je kinderen nemen de vliegtuig om te winkelen in Italië? Vorigjaar ben je met je hele familie op vakantie gegaan, Je laat de Turken een vliegtuig sturen om je naar China tebrengen op kosten van Suriname,omdat je President bent dat is misdadig… Lees verder »

Selin
maandag 25 mei 2020 17:33

OH ZIT dat zo😆😆😆Advertentie

Suriname

Nationaal Resocialisatieplan 2020 van belang voor maatschappelijke ontwikkelingen

Geplaatst

op

Minister Getrouw 300x200

Minister Stuart Getrouw heeft de herziende versie van het Nationaal Resocialisatieplan 2020 overhandigt aan de directeuren van het Ministerie van Justitie en Politie. De herziening van het plan was noodzakelijk vanwege de maatschappelijke ontwikkelingen en de waarborging van de rechtsbescherming en adequate veiligheid voor de gehele samenleving.

Het document is op maandag 13 mei door de justitieminister overhandigt aan de directeur Operationele Diensten, Olton Helstone en de directeur Justitie, Marianne Chin A Fat. Het doel van dit plan is om te voorkomen dat de gedetineerden na het uitzitten van hun straf terugkeren in de gevangenis.  Volgens directeur Helstone is het erg belangrijk dat wij als land niet werken aan een draaideur crimineelsysteem. “Het streven is erop gericht om met de uitvoering van het resocialisatieplan het recidivecijfer van ongeveer 45 % dat een stijgende trend vertoont, terug te dringen”. Het herziende Nationaal Resocialisatieplan is te rekenen vanaf 01 mei 2020 voor de periode van vijf jaren en dus tot 01 mei 2025.

Volgens de ministeriële beschikking moet het resocialisatieproces geschieden aan de hand van een daartoe ontwikkeld nationaal resocialisatieplan dat steeds voor een periode van vijf jaar door de minister van Justitie en Politie wordt vastgesteld.

Bron: NII

Lees verder

Suriname

Namen nieuw Surinaams kabinet bekend

Geplaatst

op

Ronie Brunswijk En Chan Santokhi. Beeld Youtube

De namen van de nieuwe ministers die deel zullen uitmaken van de regering die donderdag 16 juli aantreedt zijn bekend. Zoals al bekend is wordt Chandrikapersad Santokhi president van de Republiek Suriname, terwijl Ronnie Brunswijk de vicepresident wordt.

Het ministersteam is als volgt:

VHP: Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken & Internationale Samenwerking. Hij is ook eerste vervanger van de vicepresident. Armand Achaibersing van Financiën & Planning; Volksgezondheid: Amar Ramadhin; Arbeid: Rishma Kuldipsingh; Defensie: Krishna Mathoera; Openbare Werken: Riad Nurmohamed; LVV: Prahlad Sewdien; Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie: Saskia Walden.

ABOP: Natuurlijke Hulpbronnen: David Abiamofo; Justitie & Politie: Kenneth Amoksie; Grond- en Bosbeheer: Diana Pokie; Regionale Ontwikkeling: Gracia Emanuëls; Transport, Communicatie en Toerisme: Albert Jubitana.

NPS Onderwijs, Wetenschap & Cultuur: Marie Levens en Ruimtelijke Ordening & Milieu: Silvano Tjong-Ahin.

PL: Binnenlandse Zaken: Bronto Somohardjo en Sociale Zaken & Volkshuisvesting: Uraiqit Ramsaran.

Ondanks de kritieken op bepaalde personen in het regeerteam zijn de namen zoals die op sociale media circuleerden correct. Op Bronto Somohardjo is er behoorlijk kritiek geleverd. Zo vragen personen binnen de samenleving zich af of er geen andere personen zijn dan de zoon van PL-voorzitter Paul Somohardjo om minister te worden. In eerste instantie zou vader Somohardjo zelf minister worden. Echter kwam hij later daar op terug.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen