donderdag 23 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

President coördineert zelf uitvoering

lees ook ...

34ste tussentijdse Staatshoofden vergadering CARICOM

De 34ste tussentijdse staatshoofdenvergadering van de CARICOM werd gehouden op woensdag 15 maart jongstleden. President Chandrikapersad Santokhi nam virtueel deel aan deze vergadering. Tijdens de v...

President Chandrikapersad Santokhi meldde tijdens een persconferentie, dat hij de uitvoering van alle afspraken gemaakt tijdens zijn werkbezoek aan Nederland zelf wil coördineren. Het team zal op een afgesproken datum bij elkaar komen om alle afspraken en toezeggingen op tafel te leggen,  zodat alles goed kan worden gemonitord. “Er gaan afspraken komen wie wat gaat doen. Er gaat een hele organisatiestructuur komen zodat ik vanuit mijn verantwoordelijkheid als president de uitvoering van afspraken kan coördineren”, maakte hij duidelijk.

Een goede planning is volgens hem nodig, omdat er binnenkort veel missies vanuit Nederland naar Suriname verwacht mogen worden.. “Dit is een kans om met goede samenwerking investeerders hier te krijgen”, zei de president. Het team dat was afgereisd zegt dat het bezoek veel voordelen heeft opgeleverd.

Een fonds van zes miljoen euro is beschikbaar gesteld om projecten van onder andere Justitie en Politie (Juspol) te financieren. Instituten en organisaties hebben ook ondersteuning toegezegd aan de ministeries van Volksgezondheid en Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Nederland heeft volgens Santokhi ondersteund bij de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds. “We hebben afgesproken dat we op een volwassen wijze met elkaar gaan samenwerken. De samenwerking is op basis van een win-winprincipe”, benadrukt de president.

Santokhi ging op werkbezoek naar Nederland op 5 september met de ministers Kenneth Amoksi (Juspol), Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking) en Amar Ramadhin (Volksgezondheid). Parmanand Sewdien (LVV) en Riad Nurmohamed (Openbare Werken) zijn eerder afgereisd naar Nederland. De delegatie keerde 12 september terug.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident coördineert zelf uitvoering