Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Bouterse ontvangt voorzitter Satya Dharma

Geplaatst

op

De voorzitter van stichting Satya Dharma, Ramon Ramsodit, is op dinsdag 4 oktober ontvangen door president Desiré Bouterse.

De ontmoeting met het Surinaamse staatshoofd heeft plaatsgevonden op het presidentieel paleis, in aanwezigheid van minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken en Melvin Linscheer, directeur Nationale Veiligheid. Dit meldt Satya Dharma.

Ramsodit heeft aan de Surinaamse regeringsleider gevraagd om een ambassadeur in Nederland te benoemen. De voorzitter van Satya Dharma heeft verder gesproken over het opzetten van een diaspora bank, een diaspora platform en een open universiteit. Ramsodit zal zich samen met Tweede Kamerlid Harry van Bommel inzetten voor het opzetten van een open universiteit in Suriname. Verder werd aan president Bouterse gevraagd om de inwisselplicht niet in te voeren.

Het Staatshoofd heeft Ramsodit bedankt voor zijn inzet in Suriname. De Satya Dharma-voorzitter is eerder ontvangen door de minister van Financiën Gillmore Hoefdraad en zijn collega van Buitenlandse Zaken. Beide ministers zijn volgens Ramsodit voorstander van de afschaffing van de visumplicht voor Surinamers die naar Nederland willen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Suriname

Bewaker in Suriname schiet collega in het gezicht

Geplaatst

op

By

Een 41-jarige bewaker is in de vroege ochtend van maandag 3 december door zijn collega met een jachtgeweer neergeschoten.

De twee mannen waren als bewakers werkzaam waren voor een aannemer. Uit onderzoek bleek dat de collega’s niet dol op elkaar waren en met regelmaat met elkaar ruzie hadden. Nadat de verdachte flink wat alcohol had genuttigd pakte hij een jachtgeweer en schoot hiermee zijn collega in het gezicht waardoor het slachtoffer overleed.

De politie heeft de man opgepakt en het jachtgeweer met munitie in beslag genomen.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |