Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Bouterse ontvangt petitie over Valutawet

Geplaatst

op

Overhandiging Petitie Aan President Bouterse In Kwestie Valutawet

Bij de opening van de Desiré Delano Bouterse Highway heeft president Desi Bouterse een petitie in ontvangst genomen. In de petitie wordt geëist dat de regering van Suriname onmiddellijk hoger beroep aantekent tegen het vonnis van de rechter inzake opschorting van de wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren (Valutawet).

De petitie is ingediend op initiatief van jongeren die gebukt gaan onder de huidige situatie rondom de koersontwikkelingen. “Wij, allen burgers van Suriname, die gebukt gaan onder de gevolgen van abnormale koersopdrijving eisen van de regering van Suriname, alle acties die nodig zijn om de opschorting van de Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren door de rechter, teniet te doen.”

Verder wordt gevraagd dat de regering onmiddellijk overgaat tot uitvoering van het bepaalde in de valutawet, waarbij de Centrale Bank van Suriname een wisselkoers publiceert, die wordt gehanteerd bij alle transacties van handel en dienstverlening. Ook wordt geëist dat er stringent wordt opgetreden tegen eenieder die zich schuldig maakt aan het illegaal kopen en verkopen van deviezen. De indieners eisen ook dat de regering de financiële steun aan de rechterlijke macht stopzet, die bewezen heeft de belangen van enge politieke belangen te verkiezen boven de bescherming van de burgers van Suriname, meldt het NII.

“De Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren is door De Nationale Assemblee aangenomen en afgekondigd door de regering van Suriname, onder andere met het doel om de burgers van Suriname te beschermen tegen de door speculatie stijgende wisselkoersen van vreemde valuta”, aldus een passage uit de petitie.

“De groep is tot de actie overgegaan, omdat er na aanname van de valutawet, de wisselkoers binnen vier dagen drastisch omlaag gegaan is op de zwarte markt van SRD 15.00 naar SRD 8.50 voor de Amerikaanse dollar. Direct na opschorting door de rechter in opdracht van de NPS en de VHP, de wisselkoers een ongecontroleerde vlucht heeft genomen vanwege speculatie en bewuste koersopdrijving en nu reeds SRD 18 voor de Amerikaanse dollar is.”

Als gevolg van de ontstane situatie hebben burgers van Suriname, zwaar te lijden hebben onder handelaren en dienstverleners die een hoge wisselkoers hanteren bij het prijzen van producten en diensten. Ook is gebleken dat bij aflossingen van onder andere huizen en auto’s door de bedrijven hoge koersen worden gehanteerd die onbetaalbaar zijn voor de burgers.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Big

Wat jullie ook zeggen de beste president is Bouterse. Ik stem weer op hemAdvertentie

Suriname

Brug Stolkertsijver gesloten om toename COVID-19 in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

De orde- en veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan, worden verscherpt. Ingaande vandaag is de brug te Stolkertsijver gesloten voor in- en uitgaand verkeer.

Het COVID-19 Crisis Management Team monitort de recente toename van positieve coronagevallen nauwgezet om zo goed als mogelijk controle te hebben over de situatie.

In Suriname zijn er gisteren twee personen positief getest op het COVID-19-virus, waardoor het aantal COVID-19-positieven komt op 14. Het land telt nu 4 actieve gevallen en 331 personen zijn in quarantaine. Een persoon is overleden, terwijl 9 genezen zijn verklaard.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Binnen enkele uren 14de COVID-19-geval in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

Voor vandaag alleen zijn twee personen positief getest op het COVID-19-virus. Enkele dagen terug was er ook al een geval. De teller positief geteste personen in Suriname staat op 14. Details over de laatste patiënt zijn niet bekend.

Een persoon uit Albina is op 27 mei positief getest op het virus. De situatie van de 13de persoon is stabiel. Hij is overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De afdeling epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van deze twee personen. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen