Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Bouterse ontvangt ambtgenoot Bolivia

Geplaatst

op

door

Desiré Bouterse, de president van de Republiek Suriname, heeft op woensdag 10 juli zijn ambtgenoot uit Bolivia, Evo Morales, ontvangen op het Presidentieel Paleis. De Boliviaanse regeringsleider is op de Johan Adolf Pengel luchthaven ontvangen door een regeringsdelegatie onder leiding van vicepresident Michael Ashwin Adhin.

De Boliviaanse president heeft een onderhoud met president Bouterse. Er zullen drie documenten worden ondertekend, waaronder één die handelt over de afschaffing van de visumplicht voor alle categorieën paspoorten. Verder komt er een gezamenlijke verklaring van de beide presidenten, met betrekking tot de belangrijke gebieden die horen bij de bilaterale samenwerking, regionale samenwerking en integratie en milieu.

Het bezoek van de Boliviaanse president heeft voor enorme files gezorgd in de binnenstad van Paramaribo. Een heleboel personen, die naar het werk moesten, konden hun werkplek niet vóór 9 uur ’s morgens bereiken. Het verkeer rondom het Presidentieel Paleis was namelijk ook voor bestemmingsverkeer afgesloten. Dit tot grote irritatie van automobilisten. Velen waren niet op de hoogte van deze wegomlegging.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Elektriciteitspalen voor delen Afobakkaweg

Geplaatst

op

door

Bewoners van Koina Kondre, ressort Marshallkreek, in het district Brokopondo zijn opgelucht. Hun gebied wordt eindelijk voorzien van elektriciteitspalen. Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft symbolisch de eerste stroompaal in de grond geplaatst. De bewindsman was bij deze activiteit vergezeld van NH – toppers en parlementariër Wendell Asadang. Voor het ministerie van NH is elektrificatie van het binnenland één van de speerpunten en hoogste prioriteitsgebied.

Volgens de bewindsman zal niet de hele Afobakkaweg van de stroompalen worden voorzien, maar slechts het ressort Marshallkreek en enkele omliggende  dorpen. Deze bewoners ontberen stroom en dit gedeelte wordt nu aangepakt.

Minister Akiemboto geeft aan dat dit project vóór 2015 is gestart, maar door gebrek aan financiën was stopgezet. In overleg met de Dienst Elektrificatie Voorziening en de Energie Bedrijven Suriname is materiaal verzameld om de hoog- en laagspanning aan te sluiten voor deze bewoners. Er vindt upgrading van het huidige systeem plaats, waarbij een grotere generator zal worden geplaatst. Door de upgrading kunnen de bewoners iets langer en meer elektriciteit hebben de komende periode. Naar andere alternatieven zoals solar energie wordt er volgens de bewindsman ook uitgekeken. Verder wordt ook naar mogelijkheden gezocht om andere gebieden van 1×24 uur stroom te voorzien.

Lees verder

Suriname

Suriname condoleert Frankrijk met dood militairen

Geplaatst

op

door

De Surinaamse regering heeft via het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa), de regering van Frankrijk gecondoleerd met het overlijden van drie militairen aan de grens met Frans – Guyana. Buza zegt in een verklaring, dat zij via mediaberichten van het tragische gebeuren kennis heeft genomen.

Uit informatie van BuZa blijkt, dat het ongeval zich heeft voltrokken in een gebied in het binnenland van Frans – Guyana, ongeveer 40 tot 60 kilometers verwijderd van de grensplaats Maripasula. De mannen waren bezig met een operatie tegen illegale goudzoekers en nederzettingen in het gebied. Bij aankomst troffen zij een tunnel aan en enkele spullen van de goudzoekers, die in beslag zijn genomen. De bedoeling was om de tunnel op te blazen. Tijdens het plaatsen van de explosieven bij de tunnel, zijn de militairen onwel geworden door de giftige gassen die uit de grond kwamen.  

Het ministerie schrijft verder, dat de bespreking met vertegenwoordigers van de Franse regering over de vaststelling van de grens en de samenwerking ter ontwikkeling van het gebied construcief verlopen. Verwacht wordt dat over niet al te lange tijd, er voor beide partijen een bevredigende oplossing komt.

Lees verder

Meest gelezen

X