Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Bouterse ontvangt ambtgenoot Bolivia

Geplaatst

op

door

Desiré Bouterse, de president van de Republiek Suriname, heeft op woensdag 10 juli zijn ambtgenoot uit Bolivia, Evo Morales, ontvangen op het Presidentieel Paleis. De Boliviaanse regeringsleider is op de Johan Adolf Pengel luchthaven ontvangen door een regeringsdelegatie onder leiding van vicepresident Michael Ashwin Adhin.

De Boliviaanse president heeft een onderhoud met president Bouterse. Er zullen drie documenten worden ondertekend, waaronder één die handelt over de afschaffing van de visumplicht voor alle categorieën paspoorten. Verder komt er een gezamenlijke verklaring van de beide presidenten, met betrekking tot de belangrijke gebieden die horen bij de bilaterale samenwerking, regionale samenwerking en integratie en milieu.

Het bezoek van de Boliviaanse president heeft voor enorme files gezorgd in de binnenstad van Paramaribo. Een heleboel personen, die naar het werk moesten, konden hun werkplek niet vóór 9 uur ’s morgens bereiken. Het verkeer rondom het Presidentieel Paleis was namelijk ook voor bestemmingsverkeer afgesloten. Dit tot grote irritatie van automobilisten. Velen waren niet op de hoogte van deze wegomlegging.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Eerste Surinaamse busterminals officieel in gebruik genomen

Geplaatst

op

door

Vandaag mocht de Surinaamse samenleving de eerste drie busterminails in gebruik nemen. Deze staan aan de Dr.Sophie Redmondstraat ter hoogte van de lokatie waar men vroeger als ondrobon kende.

Lees verder

Suriname

President Bouterse brengt bezoek aan Brokopondo

Geplaatst

op

door

President Desiré Delano Bouterse heeft een werkbezoek gebracht aan het district Brokopondo. Hij bracht een bezoek aan de dorpen Marshallkreek, Klaaskreek en Drepada, op woensdag 13 november 2019. Het staatshoofd heeft tijdens zijn bezoek van gedachten gewisseld met plaatselijke bewoners en nam notitie van de knelpunten die de dorpsbewoners te berde brachten.

Het Staatshoofd werd bij aankomst in het district Brokopondo welkom geheten door de schooljeugd. Daarna bekeek hij de vorderingen van de werkzaamheden aan het weggedeelte dat loopt naar de rivier. In de vergaderzaal werden de knelpunten door de bewoners van Marshallkreek aan de president voorgehouden. Het dorp Klaaskreek kwam daarna aan de beurt. De plaatselijke bevolking gaf het staatshoofd te kennen dat ze graag aan ondermeer kippen- en varkensteelt wil doen. Ook is de wens te kennen gegeven om het gebied verder uit te breiden. President Bouterse gaf aan dat samenwerken belangrijk is om ontwikkeling tot stand te brengen. Hij hield de bewoners voor dat er ook gekeken moet worden aan andere vormen van werkgelegenheid, dan alleen het werken in de goudsector. De president noemde de dorpen Apetina als Kapasikele als voorbeeld, waar door samen te werken grote prestaties zijn neergezet. Te Klaaskreek beloofde de president dat voor de bewoners onder meer trainingen komen, om het gebied naar grotere hoogten te tillen.

Tijdens zijn bezoek aan het dorp Drepada deed de president de toezegging, dat het waterprobleem wordt opgelost. Ook het sportveld wordt in orde gemaakt en de leslokalen afgebouwd. Binnen korte tijd zal een bus worden ingezet om kinderen naar school te vervoeren. De plaatselijke bewoners hebben tijdens de ontmoeting met de president hun bezorgdheid geuit, met betrekking tot de uitgifte van een concessie voor goudwinning aan een bedrijf. De bewoners hebben aangegeven dat het dorp binnen het concessiegebied ligt en zij op basis daarvan voor problemen vrezen. Het staatshoofd heeft verzekerd dat het dorp zich hierover geen zorgen hoeft te maken. Ook hier benadrukte president Bouterse dat het noodzakelijk is dat alle burgers hun handen ineenslaan om de broodnodige ontwikkeling te realiseren.

Lees verder

Meest gelezen

X