Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Bouterse: nieuwe CBVS Governor wordt maandag onthuld

Geplaatst

op

door

De nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname (CBVS) wordt op maandag 10 februari 2020 onthuld. Dit heeft president Desire Delano Bouterse vandaag bekendgemaakt tijdens een persconferentie, in het perscentrum over de huidige financieel- economische situatie in het land.

Eerder deze week is de ex- governor van de CBVS, Robert van Trikt aangehouden en in verzekering gesteld door de afdeling Fraude. Sinds maandag is er een onderzoek gaande naar strafbare handelingen die gepleegd zouden zijn door de ex-governor. Daarnaast speelt de ‘verdamping’ van US$ 100 miljoen van de US$ 426 miljoen aan kasreservemiddelen die de banken hadden bij de Centrale Bank van Suriname.

In De Nationale Assemblee heeft minister Gillmore Hoefdraad van Financiën uitgelegd dat een strafklacht is ingediend, omdat er sprake zou zijn van oneigenlijke contracten die Van Trikt heeft getekend met onder andere het Belgische bedrijf Clairfield. Wurgcontracten, noemde hij het. Hij had het ook over de aankoop van peperdure auto’s die zouden zijn overgefactureerd. Hoefdraad stelde dat gelden van de CBvS incorrect zijn aangewend.

Tijdens de persconferentie die live te volgen was via de televisie, heeft de president de situatie uiteengezet.

5 Reacties

5
Reageer op dit artikel

1000
Bobo

Hoe weet je nu wie wel of niet geschikt is voor zo een job. Iemand die doet wat je zegt of iemand die met al zijn kennis de boel tot hoger level te brengen.

Jan

Allemaal dieven

Bill

Zie je nu dat Nederland maar weer eens lacht.. moeten ze de macht weer overnemen want blijkbaar kunnen ze het niet dan alleen maar stelen

Elsa

Geloof jij er nog in. Ik niet. Iedereen zit er om te plunderen. En het volk schikt. Of schijt een buffel. Libi kong tranga. Het volk is de verliezer.

Ivan

Me a moni de. Dat is vraag 1. Want in Nederland gaat de fiod die mensen gijzelen. Als je van de overheid steelt of geld wat de staat steelt Surinaamse bank. Dan komt geen rechter. De fiod. Ze gijzelen jou. Totdat het geld terug is. En iedereen die mee heeft gegeten.Advertentie

Suriname

Ronny Asabina lijsttrekker BEP in Brokopondo

Geplaatst

op

door

De voorzitter van de partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP), Ronny Asabina, is de lijsttrekker van de partij in het district Brokopondo. De leerkrachten Suzette Nelson en Joan Kent zullen op de tweede en derde plaats van de lijst prijken. Asabina is ervan overtuigd dat de BEP tenminste een zetel haalt in het district.

Hoofdbestuurslid Wilco Finisi zei tijdens de wijkvergadering in de krutu-oso van Brownsweg dat het drietal naar voren is geschoven, omdat zij een goede vertegenwoordiger kunnen zijn voor het district. Als deze personen zijn gekozen, moeten ze helpen om Brokopondo uit zijn achtergestelde positie te halen.

De leerkrachten zullen zich inzetten voor betere onderwijsmogelijkheden en gezondheidszorg in het district. Ondanks de vele rijkdommen, zoals goud en hout, komt de ontwikkeling langzaam op gang. De leerkrachten gaan ook voor sterkere gezinnen en betere sportfaciliteiten voor de jeugd.

De verkiezingsstrijd in Brokopondo zal niet gemakkelijk zijn, beweert Asabina. Bij de vorige stembusgang moest de partij het opnemen tegen de NDP en Abop. De BEP-voorzitter laat zich niet uit het veld slaan en gelooft dat de partij sterker uit de bus zal komen, omdat de BEP haar huiswerk heeft gemaakt. Vanwege zware anti-propaganda is bij de vorige verkiezingen, volgens de partijleider, niet op de BEP gestemd.

Asabina heeft een antwoord op de anti-propaganda die ook nu wordt gevoerd. Volgens hem heeft hij nu samen met de andere twee kandidaten de taak, om op een eerlijke manier kiezers te winnen.

In 2015 werkte de samenstelling van de kandidatenlijst niet in het voordeel van de BEP, omdat er drie Aucaners op de lijst stonden, terwijl Brokopondo een district is met overwegend Saramaccaners. De BEP is nu terug naar de traditie van de partij en staan er nu twee kandidaten op de lijst, die Saramaccaner zijn.

Lees verder

Suriname

Autobestuurder omgekomen bij verkeersongeval; verkeersbarometer op 10

Geplaatst

op

door

De politie van het bureau Rijsdijk kreeg op maandag 24 februari via het Command Center de melding van een geval, waarbij een voertuig over de kop is gegaan en in een goot terecht kwam. Daarbij is de 45-jarige autobestuurder Rinno Asaf ter plaatse overleden. De ingeschakelde arts stelde officieel de dood van de bestuurder vast.

Het verkeersslachtoffer reed met zijn voertuig over de Indira Ghandiweg. Ter hoogte van Hilly’s Farm raakte de balljoint van zijn voertuig los, waardoor Asaf van de weg is geraakt. Hij kwam tegen een schroeiing terecht en belandde in een goot. Het vermoeden bestaat dat het voertuig ettelijke malen over de kop ging. Het voertuig is aanzienlijk beschadigd.

Het ontzielde lichaam van Asaf is na overleg met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen