Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Bouterse neemt afscheid van Badrisein Sital

Geplaatst

op

door

President Desi Bouterse heeft woensdag afscheid genomen van zijn ex-strijdmakker, en medeverdachte van de decembermoorden, Badrisein Sital. De president bezocht de plechtigheid in de Memre Boekoe kazerne.

Sital leefde de laatste jaren niet in vriendschap met Bouterse en de NDP. Hij heeft de partij op weg naar de verkiezingen van mei 2015 meerdere malen fel bekritiseerd. Het was daarom voor velen een verrassing dat de president aanwezig was bij de plechtigheid.

Naast president Bouterse waren ook Ramon Abrahams en Laurens Neede aanwezig. Abrahams en Neede zaten samen met Sital in de gevangenis, omdat zij de militaire vakbond Bond voor Militair Kader (Bomika) wilden oprichten. Het drietal werd bevrijd na de militaire machtsovername op 25 februari 1980. Sital werd daarna voorzitter van de Nationale Militaire Raad, het nieuwe beleidscentrum van Suriname.

De president salueerde, als oud militair, nog wel bij de kist en vertrok voor het einde van de plechtigheid, zonder een toespraak te houden.

Sital werd met militair eerbetoon begeleid naar het crematieoord Weg naar Zee.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Kunta kinte de boy

Toch heel mooi dat de President dat doet voor een ex kameraad.
Bouterse is en blijf een goede man en leider in mijn ogen. mensen proberen deze man kapot te maken wat hun niet zal lukken. hoe je het draait of keert hij heeft ook veel voor het land gedaan en dat moeten we niet vergeten. en ook nu brengt hij een laatste groet naar Sital

Rust in Vrede.

Brando

Bouta is een heer een leider en hij weet wanneer hij zijn medeleven moet tonen. eens waren ze makkers. broeders en kameraden. nu zijn ze niet meer het zelfde. dat kan. maar een laatste eer aan iemand bewijzen die met je gestreden hebt voor een beter Suriname. dan ben ik trots te zien dat hij zijn trots aan de kant zet en zijn oud collega een kaatste geoet brengt. wakka bung Sital. Rust in vrede.Advertentie

Suriname

LVV verstrekt meer dan 250 visvergunnigen

Geplaatst

op

door

De afdeling visvergunningen van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), heeft in de districten Coronie en Nickerie visvergunningen voor het jaar 2019 vertrekt aan belanghebbenden.

In de categorie binnenwateren visserij bekend als BV, zijn 5 spannet, 5 lijnnet, 6 drijfnet, 40 Fuik, 26 sleepnet en 71 kieuwnet vergunningen verstrekt. In de categorie kustvisserij bekend als SKB, zijn in Nickerie 98 vergunningen verstrekt, terwijl er in het district Coronie 2 SKB  en 1 BV vergunning aan belanghebbenden zijn uitgegeven. Deze vergunningen zijn uitgereikt op 15 en 16 juli in de desbetreffende districten.

Minister Rabin Parmessar had de sector beloofd dat indien aan alle voorwaarden is voldaan, hij over zou gaan tot het tekenen van de vergunningen. Volgens Nelia Finisie van de afdeling visvergunningen is er een vastgestelde procedure voor het verlengen van een visvergunning. Voor wat het Bigipan gebied betreft, is er enige ordening gebracht in het vergunningen beleid. Was het vroeger zo dat met één en dezelfde vergunning vissen en garnalen mochten worden gevangen, is het nu opgedeeld in 2 aparte vergunningen. Er bestaat nu dus sinds vorig jaar een vergunning voor sleepnet en qnet garnalen.

Een visser die vis en garnalen in het Bigipan gebied wenst te vangen moet dus nu 2 aparte vergunningen hebben. De samenwerking met de visserij sector in Nickerie is de afgelopen maand opgevoerd zegt Abas Noredjo voorzitter van de coöperatie ontwikkeling visserijsector Nickerie. De afdeling visserij treed op geregelde basis in overleg met de coöperatie. Abas ervaart de nieuwe ontwikkelingen in de visserij sector, als zeer positief. Het stemt hem goed dat de vissers nu over hun visvergunningen beschikken. Minister Rabin Parmessar zegt voornemens te zijn er alles aan te doen dat de visvergunningen voor het jaar 2020 reeds in januari kunnen worden verstrekt. Echter bestaat er geen ruimte voor nieuwe aanvragen, vanwege de landelijke ordening welke opgang wordt gebracht.

Lees verder

Suriname

Openbare Werken gaat door met riolerings- en rehabilitatiewerkzaamheden

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT &C) is in verschillende gebieden bezig met riolerings- en rehabilitatiewerkzaamheden. Er wordt nu gewerkt aan de Charlesburgweg en in de omgeving van Palmentuin, namelijk de President da Costalaan en de Wicherstraat. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van een subcontract, dat onderdeel is van het Dalian 4 project. Eerder is gewerkt te Pontbuiten en Latour.

De aannemer is aan de President da Costalaan en de Wicherstraat bezig met rioleringswerkzamheden, waarbij er duikers worden aangelegd. Aan de Nieuwe Charlesburgweg wordt de wegfundering aangebracht. Deze weg verkeerde in een deplorabele staat en wordt aangepakt omdat het een belangrijke ontsluitingsweg is.

Aan de Nieuwe Charlesburgweg worden ook enkele veranderingen aangebracht aan de inrichting van de weg. Het rijpad zal vijf meter breed bllijven, maar er worden aan weerszijden van de weg voetpaden aangelegd. De aannemer Kuldipsingh Infra n.v is belast met de werkzaamheden, terwijl de directievoering in handen ligt van Bureau Cite. Volgens planning worden de werkzaamheden later dit jaar opgeleverd.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X