Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Bouterse leeft mee met kleine man

Geplaatst

op

Bouterse Suriname

President Desi Bouterse heeft zich enkele dagen teruggetrokken om zich met andere toppers te buigen over het COVID-19-vraagstuk. “U weet COVID-19 heeft de wereld in zijn macht. Het is een enorme crises. Elk land lijdt eronder en er zijn enorme kosten eraan verbonden. Wij hebben ons teruggetrokken om na te gaan hoe wij de consequenties die voortvloeien uit het geheel binnen wettelijke regelingen moeten aanpakken.”

“We hebben gezien wat er in het buitenland gebeurt. Fabrieken sluiten en de productie gaat achteruit. Werkgelegenheid gaat verloren met als gevolg een toename van werkloosheid. De inkomsten voor de overheid die voortvloeien uit belastingen nemen af. Tegelijkertijd dreigt jouw heel privéleven in elkaar te storten”, aldus het staatshoofd, die onderkent dat het COVID-19 gebeuren ook een enorme impact heeft op het leven van Surinamers.

President Bouterse geeft verder aan te beseffen dat onder andere taxichauffeurs en buschauffeurs eronder lijden, omdat zij haast geen ritten krijgen. Ook de muzikanten hebben geen inkomsten, omdat zij, vanwege het WHO-verbod op samenkomsten van groepen bestaande uit meer dan 10 personen, niet kunnen optreden.

“Op een of andere manier moeten deze mensen aan middelen komen. Het land zelf heeft die middelen niet en tegelijkertijd hebben wij de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat u moet kunnen eten. U moet kunnen bellen. U moet medicijnen hebben. Wij hebben de verantwoordelijkheid vooral naar de kleine man toe.”

Het staatshoofd wil dat de gemeenschap weet dat hij en zijn team zich continu buigen over hoe veilig te blijven stellen dat gezinnen in hun levensonderhoud kunnen voorzien. De president zegt verder dat het bedrijfsleven uitbetaald moet worden voor geleverde prestaties. Hij zegt dat er met het bedrijfsleven afgestemd zal moeten worden hoe dit zal worden afgehandeld.  

De regeringsleider is vanwege zijn verantwoording naar u als burger ook voortdurend in overleg met deskundigen hoe adequaat in te spelen op de uitdagingen die COVID-19 met zich teweegbrengt in Suriname.

Hij roept in zijn toespraak u als Surinaamse burger op om u te houden aan de instructies van het Nationaal COVID-19 Management Team. Als u dat niet doet dan brengt u anderen en u zelf in gevaar. Een nationale opstelling, waarbij het verspreiden van fake news achterwege wordt gelaten, is volgens de president in deze periode hoognodig.

Ook minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen en Staatsolie-directeur Rudolf Elias komen aan het woord. Zij ontkrachten de valse berichten als zou er sprake zijn van de verkoop van Staatsolie of olieaandelen in Blok 58.

Culturu.com

4 Reacties

4
Reageer op dit artikel

1000
Mila

De meeste supermarkten zijn dicht,mensen kunnen hun boodschappen niet meer doen,vraag mij af waarom het staatshoofd niet er vóór zorgd dat, in ieder geval de supermarkten open blijven, zodat mensen niet hoeven te verhongeren.

Mamie

En de ouderen moeten ook naar de winkel.65+ In Suriname moeten wij ook een winkel hebben waar ouderen met een pensioentje voor de helft van de prijs kunnen winkelen. Vroeger kon ik hosselen. De buurman kwam bij me je weet wel dan gaf hij me een 100 srd. Nu komt buurman niet meer . 1.5 meter zegt hij.dan hoe moet ik uit komen dan.

AChander

Via de Chinezen de Sara/Corona uitbraak en nu systematisch het Surinaams uithongeren! Zij zijn de pest zelf. Oprotten naar China.

Wiskey

Suriname lijdt onder 2 soorten virusen Covid-19 en Bouta-virus. Deze regering heeft alle surinamers totaal uitgehongerd uitgebuit en uitgeplunderd en nu komt hij zeggen dat hij de verantwoordelijkheid draagt voor de kleine man!! Kom nauw… laat hij die USD 100 miljoen terug geven dan pas moet hij zn shmoel werk geven!!Advertentie

Suriname

André Misiekaba naar de stembus in Suriname, “De regering heeft gewerkt”

Geplaatst

op

Img 22bbf0992b1f 1

Minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting André Misiekaba op weg naar de stembus.

“Ik denk dat het volk gezien heeft dat de regering gewerkt heeft , en dus de regering gelegenheid zal geven voort te gaan”

Misiekaba : ” ik zeg , Loading Bouterse drie”

Lees verder

Suriname

Stemdag in Suriname niet zonder fouten; verkeerde stembiljetten op vier stembureaus

Geplaatst

op

Verkiezingen Su

De stemlokalen zijn vanaf vanmorgen zeven uur geopend. Echter verloopt deze niet zonder fouten. Op vier stembureaus zijn er verkeerde stembiljetten geleverd, met als gevolg dat personen ook verkeerd hebben gestemd. Op de Openbare School Tammenga was de stemming geschorst. Daar hebben 187 personen op een verkeerd stembiljet hun stem uitgebracht. Deze personen worden opgeroepen om opnieuw te gaan stemmen. De juiste stembiljetten zijn naar het bureau gebracht.

Op de Openbare School te Pontbuiten hebben ook een aantal personen verkeerd gestemd. Het gaat om 66 personen. Deze personen zijn intussen achterhaald en konden van de juiste stembiljetten gebruikmaken. Ook in Para ging het mis. Vijftig personen hadden verkeerd gestemd. Gelukkig zijn deze personen gemakkelijk bereikbaar en mochten ze op de juiste biljetten kleuren. Het gaat namelijk om personen uit een dorp en dus gemakkelijk te achterhalen.

Jennifer van Dijk-Silos, voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), zegt dat de fout gelukkig op tijd is ontdekt en kon worden hersteld. Voor personen die verkeerd hebben gestemd kunnen op vertoon van hun identiteitskaart opnieuw stemmen, ook al is hun pink al gekleurd. Het OKB wil niet dat deze stemmen verloren gaan. De stemlocaties zijn tot vanavond zeven uur open

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen