Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Bouterse: “Ik schuw geen enkele confrontatie”

Geplaatst

op

President Desi Bouterse

“Ik ga nooit de confrontatie opzoeken, maar geloof me ik schuw ook geen enkele confrontatie.” Dit zei president Desi Bouterse vandaag in het praatprogramma Bakana Tori op Radio SRS met Cliff Limburg. Hij reageerde op het nieuws op de Nederlandse radiozender BNR als zou de beoogde nieuwe president Chan Santokhi plannen hebben om Bouterse uit te leveren aan Nederland om zijn straf uit te zitten. “De mensen moeten het weten, ik ben een gewoon mens.”

Het staatshoofd heeft opgeroepen tot rust in het land, omdat Suriname momenteel een voorbeeld is voor de wereld. Volgens Bouterse heeft hij opnieuw het interview beluisterd en is er niets mis mee. Het is wel inschril contrast met wat er is besproken tijdens het onderhoud met Santokhi. Niemand heeft baat bij een turbulente situatie op dit moment in het land, gaf het staatshoofd aan.

“De gespierde taal en confrontatie met mij, geloof me: Santokhi gaat niet met mij kunnen”, zei Bouterse. De president zei dat hij zelf uren met Santokhi heeft gesproken van zeker na acht ‘s avonds tot half zes de volgende ochtend.

Behalve met Santokhi zegt Bouterse ook te hebben gesproken met een bezorgde NPS’er die op eigen titel met hem is gaan praten. Met ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk is er ook een keer gesproken, maar niet over samenwerking. Tijdens een ander moment is er gesproken over de kwestie Walter Bouterse, die eerder volgens Brunswijk dozen met stembiljetten uit de Anthony Nesty Sporthal zou hebben meegenomen. Bouterse liet weten dat hij nooit met iemand heeft gesproken over samenwerking.

De president wacht op de officiële uitslag van de verkiezingsautoriteiten. Hij gaf te kennen dat hij juist bezig is zaken op een rijtje te zetten om de overdracht aan de nieuwe regering zo vlot mogelijk te laten geschieden. Bouterse zegt de eerste te zullen zijn die zijn telefoon zal pakken om de winnaars te feliciteren wanneer het Onafhankelijk Kiesbureau, de verkiezingen bindend verklaard. Het staatshoofd hoopt dat men van koers verandert, omdat dat niet goed zal zijn voor dit land.

In de Nederlandse media is melding gemaakt over dat Santokhi bereid zou zijn Bouterse uit te leveren aan Nederland. Santokhi heeft dit intussen ontkend en er is correctie gekomen. Ook is er vandaag in de Olifant, het partijcentrum van de VHP, op een spoed persconferentie door de voorzitters Ronnie Brunswijk (ABOP), Gregory Rusland (NPS) en Santokhi aangegeven dat Surinamers niet worden uitgeleverd. 

Culturu.com


23 Reacties
23 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
M. Ghiraw
donderdag 11 juni 2020 23:23

Dat is in het verleden ook al gebleken ja ! Deze uitspraak is een president onwaardig. Hij laat zich kennen ! Jammer

Bal
vrijdag 12 juni 2020 00:07

Coupe misschien

Ricardo op: Ik schuw geen enkele confrontatie”
vrijdag 12 juni 2020 00:25

Dat zijn we van je gewend, alleen kan je niet op niveau praten je attitudes is een president niet waard gangster uitspraken, en
Santokhimoet zich in houden en beter begeleid worden, hij heeft een “crimineel anno moordenaar gangster analfabeet “.En een corrupte een verrader hielenlikker billenliker achterbakse onderkruipsel om mee tewerk.
O mijn God, hij gaat het moeilijk krijgen hij gaat alleen met Gregory Rusland (NPS) Kunnen praten.
Jammer van palu dat zou ‘n goeie alternatieve partner zijn

Ik bid voor Suriname laat het goed gaan,
Laat mijn hart niet huilen .

Succes Suriname. SOSO LOBI.

John Winner
vrijdag 12 juni 2020 15:18

En zie daar is hij dan aangekomen op 74 jarige leeftijd. Hij weet zijn misdaden en probeert nog steeds overal onderuit te komen. Maar de tijd gaat door ook voor een moordenaar. Er is geen weg terug, het volk is wakker geworden en niemand is meer bang. De man die zo een grote mond had, tussen de mensen stond te dansen in Corona tijd is opeens heel klein geworden. Als is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald haar wel. Nederland heeft nog niet om uitlevering gevraagd. Het is al heel mooi dat een dergelijk misdadiger niet verder kan… Lees verder »

Shaka Zulu
vrijdag 12 juni 2020 19:47

Lever die landverrader uit aan Nederland en Nederland zal helpen om al die miljarden van het Surinaamse volk die in het buitenland is geparkeerd terug te halen naar het Surinaamse volk . Suriname levert geen Surinamers uit, maar dit geldt niet voor landverraders . Pleur hem het land uit en ga achter die pijpgasten van hem aan die ook geld hier en daar van het volk hebben verstopt . Het volk heeft gekozen voor santoki , Nu is het afwachten of dat de juiste keuze is geweest , enoff hij niet die landverraders het hand boven de hoofd zal houden… Lees verder »

Rambo
vrijdag 12 juni 2020 23:31

Zielig hij heeft zijn best gedaan. Een Surinaamse man die van Suriname houd
Bouterse verdiend een standbeeld op het onafhankelijkheidsplein

Bianca
zaterdag 13 juni 2020 03:53

Hij verdiend een standbeeld in Ocer. Want hij is Geen president geweest voor Suriname maar voor een deel van Su en dat zijn de ndpers en boutisten. En Ocer is zijn kong makandra plek met jullie geweest en nog steeds, dus maken jullie een standbeeld van hem en plaatsen jullien het daar.

Horn
zaterdag 13 juni 2020 05:07

Ok Bianca…hij zal een standbeeld krijgen van de NDP .hij was president voor een deel zeg jij ok dan mogen alleen NDP mensen de nieuwe weg Desi Delano Bouterse weg op rijden. Snelweg. Jij gaat nooit daar rijden ?

Moreo
zaterdag 13 juni 2020 12:08

[1] Volgens Bouterse. “Er zullen winnaars zijn, er zullen verliezers zijn maar uiteindelijk wanneer het volk gesproken heeft moeten wij ons hoofd buigen” O ja Desiree. Waarom heeft het dan zo lang geduurd voordat je eindelijk toegeeft dat je helemaal bent ingemaakt ? A volk klarie joe helemaal toch. In de nacht van 25 op 26 mei was al gebleken dat Bouterse en zijn Niet Democratische Partij grandioos hadden verloren. Toen het de dagen daarna niet lukte met het frauderen met stembiljetten op het hoofdstembureau, vertragen en het maar niet accoderen van de tellingen, het roepen om hertellingen, proberen manipuleren… Lees verder »

Laatst bewerkt op 27 dagen geleden door Moreo
Moreo
zaterdag 13 juni 2020 12:12

[2] Bouterse zegt ” ik wacht op de officiële uitslag van het Onafhankelijk Kiesbureau om de mensen te feliciteren.” Hij zegt “de eerste te zullen zijn die zijn telefoon zal pakken, om de winnaars te feliciteren wanneer het OKB de verkiezingen bindend verklaard.” Die opmerkingen kwam heel zuur en onoprecht uit zijn mond. In dezelfde verklaring zag je ook wat een valse zak deze mislukte sergeant is. Santoki werd na een interview met BNR Nieuwsradio uit Nederland, door de op sentatie beluste Roelof Hemmen in de schoenen geschoven dat hij zou hebben verklaard Bouterse te zullen uitleveren als Nederland daarom… Lees verder »

Laatst bewerkt op 27 dagen geleden door Moreo
Moreo
zaterdag 13 juni 2020 12:18

[3] Met grootspraak, insinuaties, intimidaties ging de eeuwige puber in hem weer dom te keer in de pers. Reacties van de VHP, NPS, ABOB daarop was zoals altijd “laat Bouterse maar in zijn grootspraak gaar koken”. Dus aan VHP, ABOB, NPS, PL blijf de druk bij het OKB opvoeren. Formeer een regering met competente mensen. In 5 jaar zullen jullie de door de NDP en Bouterse achtergelaten problemen niet allemaal kunnen oplossen. Maar er kan heel veel werk verzet worden. Jullie zeiden immers dat jullie uit liefde voor land en volk (jullie kiezers) deze job willen doen. Laat nu dan… Lees verder »

Tamara
zaterdag 13 juni 2020 16:04

Santoki is vals. Als het aan santoki ligt levert hij Brunswijk en Bouterse aan Nederland. Deze 2 zijn de enige die santoki kunnen remmen. Als jullie goed luisteren zegt santoki deze wet bij wet en recht. Maar santoki kan deze wet veranderen nieuwe wetten waar Nederland e Suriname gaan uitleveren. Bouterse weer scherp. Brunswijk wees scherp. Bouterse kon wetten maken santoki straks ook. Santoki heeft zijn mond voorbij gesproken. Deze wet. Maar er zullen nieuwe wetten komen. Bouterse santoki gaat je in de gevangenis zetten tot je sterft . Hij weet dat je hem dan niets meer kan maken. In… Lees verder »

Paramang
zaterdag 13 juni 2020 16:39

Bouterse is oud geworden. Maar zijn achterban is er nog. Dus zullen ze toch rekening met BOUTA moeten houden.

toekan
zaterdag 13 juni 2020 18:26

#1# Bouterse heeft opgeroepen tot rust in het land, omdat Suriname momenteel een voorbeeld is voor de wereld.   Desie waar lul je over ? Het is rustig in het land. Jij bent degene die de boel probeerd op te stoken met jou insinuaties (uit het niets) over onrust Daar hoop jij garen uit te spinnen. Wat die criminele domme kop van jou allemaal verzint. Ga gerust door met roken, snuiven en drinken. Volgens Bouterse heeft hij opnieuw het interview beluisterd en “IS ER NIETS MIS MEE”. Verder zegt Bouterse “Het is wel in schril contrast met wat er is… Lees verder »

toekan
zaterdag 13 juni 2020 18:29

#2# Santokhi formeerd nu een nieuwe regering en hoeft de bedrieger en charlatan Bouterse niets te beloven. De winnaars waaronder de VHP zijn de verliezer Bouterse niets verschuldigd. Er valt namelijk niets over te dragen van de verliezende NDP aan de nieuwe regering. Bouterse en zijn incompetente rovers hebben alles al kappot gemaakt, geroofd, verkocht of weggegeven aan familie en sympathisanten.nu Wat wel wordt overgedragen zijn de meer dan 200 schuldbewijzen van nog te betalen leningen aan buitenlandse banken, geldschieters en particulieren kredietinstellingen. Het enige wat Bouterse voor zichzelf wil is een belofte van Santokhi dat hij zijn welverdiende 20… Lees verder »

toekan
zaterdag 13 juni 2020 18:31

#3# Vandaar Bouterses opmerking “Niemand heeft baat bij een turbulente situatie op dit moment in het land”. Dat was een hint naar Santokhi toe dat Bouterse de macht heeft onrust in het land te veroorzaken als hij zijn zin niet krijgt. Dat was natuurlijk gewoon big talk van een soso goe mang (Bouterse) die niks kan, machteloos is en daarom een erg grote bek heeft.   Bouterse zegt ook. “ en confrontatie met mij, geloof me: Santokhi gaat niet met mij kunnen ” Dat was een indirecte bedreiging naar de VHP leider. Simpel gezegd. Als Bouterse zijn zin niet krijgt… Lees verder »

toekan
zaterdag 13 juni 2020 18:33

#4# Bouterse zegt ook te hebben gesproken met een bezorgde NPS’er die op eigen titel met hem is gaan praten. Noem namen leugenaar. En geen fake bericht uit jou moordenaars duim zuigen. Hoopt hij paniek te zaaien bij de NPS? Deze vent rijgt zoals altijd leugens aan elkaar en hoopt dat men niet kan uitmaken wat er wel waar is. Door zowel Hoefdraad als door Bouterse is er met Brunswijk over politieke samenwerking gesproken. Brunswijk had dit de afgelopen dagen in diverse interviews bevestigd en ook de redenen daarvoor opgegeven. Walter Bouterse is door verschillende getuigen op de genoemde dag… Lees verder »

toekan
zaterdag 13 juni 2020 18:36

#5# Bouterse zegt. “De mensen moeten het weten, ik ben een gewoon mens.” Nee hoor domkop Desie. De mensen weten beter. De mensen weten dat jij een gedegenereerde stukje bille kwak bent. Gewone mensen moorden NIET. Gewone mensen smokkelen geen duizenden kilo’s harddrugs naar andere landen. Een paar honderdduizend mensen langer dan tien jaar afknijpen, laten verhongeren en hun mensenrechten ontnemen, dat doet een gewoon mens NIET. Jaar in jaar uit tegen burgers liegen, ze bedriegen, ze bedreigen als dingen niet jou way gaan. Dat doet een gewoon mens NIET. Mensen die jou bekritiseren opsluiten, bloederig martelen en daarna lafhartig… Lees verder »

pano
zaterdag 13 juni 2020 19:12

Rambo zegt.

Zielig hij heeft zijn best gedaan. Een Surinaamse man die van Suriname houd
Bouterse verdiend een standbeeld op het onafhankelijkheidsplein

Nee Rambo. Een crimineel die Suriname heeft leeggeroofd. En ook familieleden en partijgenoten het land, de staatskas en natuurlijke rijkdommen heeft laten wegroven.
Jij en Bouterse verdienen een hele grote standbeeld. Die moeten jullie van achteren laten inbrengen. Liefst zonder glijmiddel.

Surinamer
zaterdag 13 juni 2020 22:36

Rambo mang voor zijn president praten zoals een ieder voor zijn leider. Bouterse heeft geschiedenis geschreven . En zijn standbeeld hoort zeker daar waar iedereen het ziet revoplein . Monument 25 feb ..

jono
zondag 14 juni 2020 02:06

Rambo en alle misleide mensen in Suriname.
Stalin, Lenin, Kim yong un, Chau Chesku, Mau che dong etc voor allemaal zijn er na of voor hun dood grote standbeelden gemaakt en geplaatst.
Stuk voor stuk waren het staatshoofden die verheerlijkt en verafgood werden (vaak afgedwongen door henzelf) door hun bevolking. En ze hebben ook allemaal miljoenen van hun eigen bevolking en soms ook de buurlanden laten verhongeren en vermoorden.
Helden maar ook misdadigers krijgen een standbeeld. Van de misdadigers worden de standbeelden na een tijdje omver geworpen.
Bouterse is een laffe kruiperige slang. Geen goed voorbeeld voor jonge mensen.

baboengholmang
zondag 14 juni 2020 19:13

Num 1# Paramang zegt. “Bouterse is oud geworden. Maar zijn achterban is er nog. Dus zullen ze toch rekening met BOUTA moeten houden.” Bouterse is oud geworden? Hoezo Paramang? Heeft Bouterse daardoor de verkiezingen verloren of gewoon omdat hij het volk keer op keer belazerd met loze beloften? Bv. Als Bouterse na elke 5 meter geasfalteerde weg naar de pers begint te roepen dat Suriname weer grote vooruitgang in de wereld heeft geboekt en dat de wereld nog meer tegen Suriname zal opkijken. Dat is kleuterpraat van Bouterse aan NDP aanhangers en die trappen er in. De rest van de… Lees verder »

Laatst bewerkt op 26 dagen geleden door baboengholmang
baboengholmang
zondag 14 juni 2020 19:14

Num 2#

De rest van het Acht December Moordproces gaat binnenkort weer verder. Bouterse moet alvast voor zijn verblijf in het Santo Boma Rusthuis inpakken. Twintig jaar is zo om hoor.

Laatst bewerkt op 26 dagen geleden door baboengholmang


Advertentie

Suriname

Anti-Fraude Platform in Suriname beëindigt werkzaamheden

Geplaatst

op

Afp

Het Anti-Fraude Platform heeft op 10 juli het Anti-Fraude Platform Verkiezingen 2020 (AFP) eindrapport aangeboden aan DNA-voorzitter Ronnie Brunswijk en VHP- voorzitter Chan Santokhi en heeft hiermee haar werkzaamheden beëindigd. Het rapport werd aangeboden door Asiskumar Gajadin, voorzitter van het Anti-Fraude Platform.

Het Anti-Fraude Platform heeft op een effectieve manier inhoud gegeven aan democratische verantwoordelijkheid en middels het uitvoeren van de AFP-doelstellingen bijgedragen aan het waarborgen van democratische principes, waarden en normen en het verlagen van fraude risico’s tijdens de verkiezingen.

Met het bindend verklaren van de verkiezingen door het OKB en het binnenkort aantreden van de nieuwe democratische regering, zullen de activiteiten van het AFP niet voortgezet worden. Het AFP hoopt de ervaringen die zijn opgedaan en de tools die zijn ontwikkeld, te kunnen overdragen aan het Nationaal Waarnemers Instituut (SNWIS), dat hoewel recentelijk opgericht, haar rechtsbestaan reeds bewezen heeft tijdens deze verkiezingen en ons inziens haar werkzaamheden ook buiten verkiezingstijden op continue basis door moet zetten.

Het AFP heeft op basis van ervaringen en evaluaties onder andere aanbevolen:

– De erkenning en waardering voor het werk van het AFP en SNWI vanuit de samenleving is o.i. een bevestiging dat de behoefte bestaat voor formele instituten die democratische principes, waarden en normen kunnen bewaken en beschermen. Wij juichen het dan ook toe dat het SNWIS de juridische basis heeft gelegd om officiële erkenning te verkrijgen als nationaal waarnemingsinstituut en ondersteunen de voortgang hiervan volledig.

-Het organisatie systeem van de verkiezingen moet verbeterd en waar nodig hervormd worden, zodat het ook in de aanloop naar de verkiezingen toe transparant is voor iedereen.

– Hervormingen van de overheidssystemen die essentieel zijn voor efficiëntere verkiezingen, i.e. de kiezerslijst, training personeel, digitalisering, etc.

– Democratische vernieuwingen en aanpassing wetgeving verkiezingen ter garandering van een evenwichtig en minder fraude- gevoelig kiessysteem.

– Vergroten van de safe- guards voor fraude- vrije verkiezingen.

– Behouden van een permanent antifraude meldpunt.

– Instellen van een “Verkiezingsautoriteit” dat de organisatie van de verkiezingen ter hand neemt.

Het Anti Fraude Platform Verkiezingen 2020 bedankt de samenleving en de instituten die het Platform van begin tot eind erkend en ondersteund hebben en daarmee hebben bijgedragen aan het realiseren van de doelstelling van het AFP. Het AFP is in het bijzonder erkentelijk aan de media die een belangrijke liaison functie hebben vervuld naar de samenleving toe en samen met ons de democratie hebben bewaakt.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Opnieuw een coronadode in Suriname;teller op 18

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Zojuist is de 18de coronadode genoteerd in Suriname. Door het COVID-19-team zijn er nog geen nadere details bekendgemaakt. Vernomen wordt dat het om een Braziliaanse goudzoeker gaat.

Voor vandaag alleen zijn er 27 nieuwe geïnfecteerden erbij gekomen. De teller van de actieve gevallen is naar 227 geklommen. Het aantal genezen verklaarde personen is gestegen naar 481. Momenteel liggen er 4 personen op de Intensive Care Unit.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen