Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Bouterse feliciteert nieuwe DNA- leden

Geplaatst

op

1240

“Kritisch, in het belang van land en volk, en onze diensten met hart en ziel te vervullen, ter aller glorie van het volk van Suriname,” feliciteer ik de nieuw gekozen parlementariërs. Dit heeft president Desire Bouterse gisteren in De Nationale Assemblee (DNA) gezegd. Het staatshoofd heeft tijdens de beëdiging de volksvertegenwoordigers voor het regeertermijn 2020-2025 een vruchtbare samenwerking toegewenst. Er zijn in totaal 50 parlementariërs, zowel nieuw als herkozen toegelaten tot het hoogste college van staat. 

Het staatshoofd kreeg het woord van nieuwbakken parlementsvoorzitter Ronnie Brunswijk die enkele minuten daarvoor de hamer had overgenomen van fungerend voorzitter Soewarto Moestadja. Brunswijk en Dew Sharman werden bij enkele kandidaatstelling gekozen tot respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter. President Bouterse sprak eveneens zijn dank voor de vlotte wijze waarop de fungerend voorzitter de bijzondere vergadering heeft geleid. Hij feliciteerde alle gekozen leden voor deze nieuwe periode alsook de gekozen voorziitter en vice-voorzitter respectievelijk Brunswijk en Sharman.

Namens vice-president Ashwin Adhin en de rest van de regering memoreerde het staatshoofd het werk dat voormalig voorzitter Jennifer Geerlings-Simons en ondervoorzitter Melvin Bouva in het parlement aan de dag hebben gelegd. De president gaf aan dat ladder hooggelegd is en dat de nieuwe voorzitter een enorme taak heeft om die ladder verder omhoog te trekken.

De beëdiging en toelating van de huidige vice-president Ashwin Adhin zal op een ander moment plaatsvinden, omdat zijn vice-presidentschap niet verenigbaar is met de functie van parlementariër.

2 Reacties
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Lorenzo
woensdag 1 juli 2020 08:36

Wat een slechte toneel speler die Bouterse. En nu wat gaat er gebeuren. Snel de bak in of heeft hij zijn vlucht route al klaar.

Ida
woensdag 1 juli 2020 10:57

Alleen maar negatief. Die man feliciteerd is ook niet goed … Bouterse heeft het niet geweldig gedaan maar moet hij steeds beklad worden . Denk jij dat santoki het beter zal doen .die gaat ook met zn mannetjes zitten eten. Viniciaan wat heeft hij voor het land gedaan. Niets. Noem 1 president die een ding heeft gebouwd wat goed is voor het land… Alleen de NDP wijdenbosch brug. Bouterse high way en straten bruggen.
Suriname zal nu kijken wat santoki doetAdvertentie

Suriname

Zware aanrijding in Suriname; twee doden en vier gewonden

Geplaatst

op

Kaarsjes

Gisteren hebben twee personen het leven gelaten door een dodelijke aanrijding aan de Afobakaweg ter hoogte van mast 14. Vier personen zijn gewond geraakt en zijn per ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Een van de gewonden, was niet aanspreekbaar maakt de politie bekend.

 Een personenwagen, die bestuurd werd door een vrouw die ook het leven gelaten heeft, reed richting zuiden. Volgens onderzoek van de politie kwam er een tegenligger aan. Op gegeven moment wilde een terreinwagen inhalen. Om een aanrijding te voorkomen, week de vrouw uit en kon de aanrijding met de tegenligger niet voorkomen. De bestuurder van de terreinwagen die aangemerkt wordt als de veroorzaker, is doorgereden, deelt Naarden mee. 

De vrouw en haar dochter hebben ter plekke het leven gelaten. Een andere vrouw die ook in de auto zat, was niet aanspreekbaar. De vierde persoon, een man is eveneens gewond geraakt. In de andere auto zaten een man en een vrouw die ook voor behandeling afgevoerd zijn naar het ziekenhuis. 

Bron: Politie Suriname

Lees verder

Suriname

PAHO eerste regionale partnerdialoog officieel gelanceerd

Geplaatst

op

Paho3810 450x303

Het kantoor van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) heeft met de eerste regionale partnerdialoog officieel het nieuwe, door de Europese Unie gefinancierde initiatief van 6,85 miljoen euro op het gebied van klimaatverandering en gezondheid gelanceerd.

Deze virtuele sessie heeft vertegenwoordigers van vijf regionale organisaties bijeen gebracht om de besprekingen over de cruciale eerste stappen op weg naar de uitvoering van het project in alle CARIFORUM-lidstaten te vergemakkelijken. Het Caribisch Instituut voor

Meteorologie en Hydrologie (CIMH), de University of the West-Indies (UWI), de Caribbean Public Health Agency (CARPHA), het Caribbean Climate Community Change Centre (CCCCC) en het CARICOM-secretariaat zullen met PAHO samenwerken en hun technische expertise aan het programma lenen, waarbij de nadruk gelegd wordt op het versterken van de klimaatbestendigheid in regionale gezondheidsstelsels.

Tijdens de zitting heeft de teamleider van Green Economy and Resilience Support bij de Europese Unie, de heer Bogdan Stefanescu, de tevredenheid van de EU uitgesproken over de versterking van dit multidisciplinaire partnerschap tussen de EU en het Caribisch gebied met het oog op de gemeenschappelijke dreiging van de klimaatverandering. Hij nam er ook nota van dat het programma is afgestemd op de Europese Green Deal, de gezondheidsstrategie van de EU en de EUstrategie voor het aanpassen aan de klimaatverandering. De eerste acties in het kader van dit programma zijn het instellen van een fellowshipprogramma voor leiders in klimaatverandering en gezondheid, de ontwikkeling en uitvoering van projectvoorstellen inzake klimaatverandering en gezondheid en voorbereidende werkzaamheden met betrekking tot systemen voor vroegtijdige waarschuwing en toezicht op het klimaat en de gezondheid.

Het EU/CARIFORUM-project is een regionale impuls voor een beter begrip van de huidige gevolgen van de klimaatverandering voor de gezondheid en de noodzaak van een doeltreffende planning in de sector voor toekomstige klimaatvariaties. Programmamanager, Duurzame Ontwikkeling bij het CARICOM-secretariaat, Amrikha Singh, benadrukte dat het project de CARICOM in staat zal stellen om op internationaal niveau te blijven pleiten voor wereldwijde actie om klimaatverandering als een ontwikkelingskwestie aan te pakken. De sub-regionale programmacoördinator voor het Caraïbisch gebied, PAHO/WHO, mevrouw Jessie Schutt-Aine, legde uit dat de subsidie in de loop van de vijf jaar de partners in staat zal stellen om gedurfde projecten te financieren en te faciliteren om de volksgezondheidssystemen te versterken, de landenplannen aan te passen en als prioriteit te stellen, leiders te stimuleren en de mogelijkheden voor besluitvorming te vergroten. Er zullen ook acties worden uitgevoerd ter ondersteuning van de betrokkenheid van de gemeenschap bij de ontwikkeling van kleinschalige initiatieven om de doelgroepen bewuster te maken.

Verwacht wordt dat zestien landen van dit programma zullen profiteren. Dit zijn Antigua en Barbuda, de Bahama’s, Barbados, Belize, Cuba, Dominica, de Dominicaanse Republiek, Grenada, Guyana, Haïti, Jamaica, St. Kitts en Nevis.

Bron: NII

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen