Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Bouterse en delegatie gearriveerd in China

Geplaatst

op

door

President Desiré Bouterse en delegatie zijn gearriveerd in de Volksrepubliek China. Het toestel landde omstreeks 09.00 uur plaatselijke tijd. Het staatshoofd werd op de Beijing Capital International Airport op plechtige wijze verwelkomd. President Bouterse werd begroet door Qin Gang vice minister van Buitenlandse Zaken namens president Xi Jinping.

De president vertoeft in China voor een staatsbezoek op uitnodiging van de president van de Volksrepubliek China, Z.E. Xi Jinping. First Lady Ingrid Bouterse- Waldring werkt een apart programma af. Mooi om te zien was dat terwijl president Bouterse en delegatie naar de Diao Jutai State Guesthouse reden, de vlaggen van beide landen over de hele route wapperden.

Voorts maken, vanwege het in China af te werken programma, de ministers van Buitenlandse Zaken, Financiën, Justitie en Politie, Handel, Industrie en Toerisme alsmede Volksgezondheid deel uit van deze presidentiële delegatie.

Dit bezoek staat in het licht van de verdere verdieping en versterking van de bilaterale samenwerking tussen beide landen en tevens de consolidering van het strategisch partnerschap tussen de twee soevereine staten. President Bouterse zal een bilateraal onderhoud hebben met zijn collega president Xi Jinping, andere hoogwaardigheidsbekleders en het bedrijfsleven.

De ondertekening van diverse overeenkomsten, gericht op de gebieden veiligheid, landbouw, handel en investering, technische – en economische ondersteuning en “People-to-People” uitwisseling zullen tevens worden afgehandeld om zodoende verder inhoud te geven aan deze historische relatie van meer dan 160 jaren. Tijdens de eerste dag hebben het staatshoofd en de first lady een krans gelegd bij het Tian’anmen Plein. In de middag ontmoette ons staatshoofd de Chinese president Xi Jinping. Tijdens dat moment hebben de regeringsleiders gesproken over een aantal punten op het gebied van de bilaterale samenwerking tussen de beide landen. Hierna volgde de ondertekeningsceremonie inzake deze documenten, plaats.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Reggy

Prachtig.. mooier zou het zijn als de president uit SLM stapte. Prachtig.Advertentie

Suriname

Desi Bouterse toespraak op onafhankelijkheidsplein

Geplaatst

op

door

Desi Bouterse heeft vandaag op het onafhankelijkheidsplein de grote menigte toegesproken die hem hebben ondersteund.

Lees verder

Suriname

NDP menigte ondersteunt Desi Bouterse

Geplaatst

op

door

Een grote menigte van de Nationale Democratische Partij (NDP) is aanwezig om de president Desi Bouterse te ondersteunen. Het is een complete paarse vertoning. (zie video).

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen