Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Bouterse doet zaterdag opening nieuwe brug te Beekhuyzen

Geplaatst

op

door

Zaterdagaanstaande zal de brug te Beekhuyzen opengesteld worden voor de weggebruikers.Volgens planning zal het Staatshoofd, Desire Bouterse samen met de minister vanOpenbare Werken Transport& Communicatie, Patrick Pengel de brug voorofficieel geopend verklaren. Het officieel gedeelte zal tussen 11:00u en 13:00uur plaats vinden.

Onlangsbelegde de bewindsman van OW&TC, Patrick Pengel een persconferentie en gafaan dat er naast de brug ook de verkeerslichten op de hoek  van de Van t Hogerhuys- en de Slangenhoutstraatin gebruik genomen zullen worden.

De constructievewerkzaamheden zijn al afgerond. Men was in deze periode   nogbezig met wat civiel- en verkeerstechnische werkzaamheden. De afgelopen wekenzijn zowel de aannemer, onderaannmers en de afdeling vekreer bezig geweest dewerkzaamheden uit te voeren.  

Voor wat delevensduur en het onderhoud van de brug betreft gaf    Jordan Frijde deproject enginieur van ACE Consultancy aan dat deze rbug ontworpen is omminimal 75 jaar mee te gaan. Het is een betonenbrug en het is dus minder onderhoudsgevoeligvrij. In het contract is meegenomen  datde aannemer  voor een jaar garant staatvoor de gebreken van de brug en voor 4 jaar daarna bepaaldeonderhoudswerkzaamheden voor de aannemer zijn.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Sonny

nog 5. ja zo zie je maar weer wat deze regering Bouterse voor het land doet. weer een brug. straten worden gemaakt. en er is genoeg te eten in het land. mensen betaal de rijtuig belasting of wegenbelasting zodat er meer bruggen en straten komen. dat de sloten de wegen goed onderhouden worden . en zo bouw je een land op. Bouterse doet veel… en wij moeten hem de kracht geven om hem te steunen .. betaal de rij wegen belasting en van mij nog 10 jaar Bouta. met goede adviseurs ministers .Advertentie

Suriname

Gezondheidscentrum duurzame aanwinst voor Para

Geplaatst

op

door

Het eerste gezondheidscentrum van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) te Onverwacht in het district Para, is volgens districtscommissaris Armand Jurel een duurzame aanwinst. Een wens van de gemeenschap is hiermee in vervulling gegaan, omdat bij elke hoorzitting met de districts- en ressortraden steeds is gevraagd naar uitgebreide dienstverlening aan eerstelijnzorg.

De burgervader van Para verwacht dat het centrum niet alleen een tijd-, maar ook kostenbesparend effect zal hebben voor de districtsbewoners. Zij hoeven namelijk niet meer naar Paramaribo of Lelydorp af te reizen voor gezondheidszorg.

De ingebruikname van dit centrum noemt minister Antoine Elias van Volksgezondheid een mijlpaal. Er zijn binnen het Health Sector Support Programa zeven centra gepland. In Para is het tweede in gebruik genomen. Op 26 juli wordt in de van Pettenpolder in Nickerie, het eerstvolgende centrum geopend en binnen twee maanden één in Paramaribo. Behalve spreekkamers heeft de RGD – poli een laboratorium, apotheek, spoedhulp, ambulancedienst, huisartsenzorg en moeder- en kindzorg.

In Para is de internationale luchthaven gevestigd en zijn er ook een aantal recreatieoorden. Met het oog op de grote vakantie in augustus, is dit gezondheidscentrum een goede aanwinst in geval er ongelukken gebeuren.

In het centrum werken vijf artsen, die worden ondersteund door zeven verpleegkundigen. De RGD-poli is zeven dagen per week geopend van 7 uur ‘s morgens tot 22 uur ‘s avonds.

Lees verder

Suriname

Lavrov brengt officieel werkbezoek aan Suriname

Geplaatst

op

door

De komst van de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov, zal de banden tussen Suriname en Rusland verder verstevigen. De bewindsman vertoeft op 26 en 27 juli 2019 in ons land voor een officieel werkbezoek. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) zegt minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, dat Suriname met alle bevriende mogendheden de samenwerking verder uitdiept.

Een van de recente voorbeelden is de komst van de Boliviaanse president Evo Morales. Ook is dat het geval met de Verenigde Staten van Amerika, Marokko, Frankrijk, Brazilië, India en China somt de bewindsvrouw enkele voorbeelden op. De komst van de minister van Rusland biedt perspectief op het gebied van onder andere de oliesector. Maar ook op het vlak van onderwijs levert Rusland een bijdrage aan ons land. Studenten uit ons land hebben aldaar studies gevolgd. Minister Pollack-Beighle verwijst verder naar de hulp op het gebied van de gezondheidszorg. Recentelijk heeft Rusland apparatuur gedoneerd aan het ’s Lands Hospitaal. Ten aanzien van veiligheid kan ons land ook profiteren van de samenwerking met de bevriende mogendheid. Er zijn trainingsmogelijkheden voor de politie, militairen, brandweerlieden maar ook op het gebied van cybersecurity kan ons land de nodige assistentie verkrijgen.

Rusland heeft in de VN Veiligheidsraad een permanente zetel.  Suriname kan van deze mogelijkheid gebruik maken om een niet permanente zetel te verkrijgen. Ons land heeft de ambitie om in 2043-2044 deel uit te maken van de veiligheidsraad. Suriname biedt grote mogelijkheden voor foreign direct investments op het gebied van landbouw en toerisme, stelt minister Pollack-Beighle. Het ligt in de bedoeling dat er een joint statement komt van de beide landen. Minister Lavrov van de Russische Federatie zal eerst de ministeriële vergadering tijdens de BRICS Summit in Brazilië bijwonen, waarna hij afreist naar ons land. Het beleid van de regering Bouterse is volgens onze BuZa minister om een lange termijnvisie te ontwikkelen in het belang van de totale samenleving.

Lees verder

Meest gelezen

X