Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Bouterse doet zaterdag opening nieuwe brug te Beekhuyzen

Geplaatst

op

Zaterdagaanstaande zal de brug te Beekhuyzen opengesteld worden voor de weggebruikers.Volgens planning zal het Staatshoofd, Desire Bouterse samen met de minister vanOpenbare Werken Transport& Communicatie, Patrick Pengel de brug voorofficieel geopend verklaren. Het officieel gedeelte zal tussen 11:00u en 13:00uur plaats vinden.

Onlangsbelegde de bewindsman van OW&TC, Patrick Pengel een persconferentie en gafaan dat er naast de brug ook de verkeerslichten op de hoek  van de Van t Hogerhuys- en de Slangenhoutstraatin gebruik genomen zullen worden.

De constructievewerkzaamheden zijn al afgerond. Men was in deze periode   nogbezig met wat civiel- en verkeerstechnische werkzaamheden. De afgelopen wekenzijn zowel de aannemer, onderaannmers en de afdeling vekreer bezig geweest dewerkzaamheden uit te voeren.  

Voor wat delevensduur en het onderhoud van de brug betreft gaf    Jordan Frijde deproject enginieur van ACE Consultancy aan dat deze rbug ontworpen is omminimal 75 jaar mee te gaan. Het is een betonenbrug en het is dus minder onderhoudsgevoeligvrij. In het contract is meegenomen  datde aannemer  voor een jaar garant staatvoor de gebreken van de brug en voor 4 jaar daarna bepaaldeonderhoudswerkzaamheden voor de aannemer zijn.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Sonny

nog 5. ja zo zie je maar weer wat deze regering Bouterse voor het land doet. weer een brug. straten worden gemaakt. en er is genoeg te eten in het land. mensen betaal de rijtuig belasting of wegenbelasting zodat er meer bruggen en straten komen. dat de sloten de wegen goed onderhouden worden . en zo bouw je een land op. Bouterse doet veel… en wij moeten hem de kracht geven om hem te steunen .. betaal de rij wegen belasting en van mij nog 10 jaar Bouta. met goede adviseurs ministers .



Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen