dinsdag 21 maart 2023
23.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

President: “Blijven bidden en vragen naar kennis, wijsheid en inzicht”

lees ook ...

The exchange rate approaches the mythical SRD 35 to US$ leve...

On Friday, the exchange rate for the US dollar, as reported by the Central Bank of Suriname (CBvS), surpassed the enchanted threshold of SRD 35. A rate of SRD 37 for the US dollar is already used by a...

“Door steeds te bidden en te vragen naar kennis, wijsheid en inzichten zullen we de juiste maatregelen kunnen treffen.” Dit zei president Chandrikaperad Santokhi maandag tijdens de kerstgebedsdienst op het presidentieel paleis. Het staatshoofd bedankte het Surinaamse volk voor de offers die het dagelijks brengt, zodat het land uit de crisis kan geraken. Daarbij vroeg hij zijn kabinet ook om meer offers te brengen.

President Santokhi wil de klachten vanuit de samenleving goed aanhoren en oplossingen brengen. Hij streeft samen met het volk naar herstel van de economie. De regeringsleider roept eenieder op om te blijven bidden. “Laten we blijven bidden. Het geeft ons kracht, hoop en positieve energie.”

Hij merkt op dat het land samen ontwikkeld moet worden. Als president gaat hij ook dagelijks in gebed om goede beslissingen te nemen. “Alles dat minder goed is gegaan moeten wij achter ons laten en bidden dat alles wat wij willen, gerealiseerd mag worden,” aldus president Santokhi.

Deze gebedsdienst, in klein verband, heeft op uitnodiging van president Santokhi plaatsgevonden. Hieraan hebben leiders van verschillende christelijke denominaties invulling gegeven. Daarnaast waren ook first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en leden van de Raad van Ministers en staatsadviseurs aanwezig.

Tijdens de dienst hebben de geestelijken gebeden voor land en volk. In de prediking die werd gedaan door praeses Desiré Peerwijk van de Evangelische Broeder Gemeente in Suriname (EBGS) vroeg zij om blijdschap over de hele wereld. Daarnaast deed monseigneur Karl Choennie ook een gebed voor de Surinaamse samenleving. Hij smeekte de Almachtige om wijsheid en kracht voor de regering om land en volk te leiden.

President Santokhi gaf verder aan dat Kerst een religieus feest is, waarbij wij als mens ons meer moeten bezinnen over het geloof en onze aanwezigheid op aarde. Hij riep op om in ons hart constant in gebed te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident: "Blijven bidden en vragen naar kennis, wijsheid en inzicht"