zondag 28 mei 2023
25.5 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

President bespreekt noden van actievoerende leerkrachten tijdens ontmoeting

lees ook ...

OW geeft update over voortgang Suriname River Dredging Proje...

Het Suriname River Dredging Project 2022 (SRDP 2022) vordert gestaag, zo meldt het ministerie van Openbare Werken (OW). Tegen het einde van september 2023 zal de Suriname rivier een nieuwe diepgang he...

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag een ontmoeting gehad met leerkrachten van de actiegroep Wi Sa Strey, die eerder op dinsdag 25 april naar het Kabinet van de President waren gekomen. Tijdens het overleg hebben beide partijen verschillende kwesties besproken en de president heeft aangegeven begrip te hebben voor de noden van de onderwijsgevenden.

Er is afgesproken dat er op donderdag opnieuw een bijeenkomst zal plaatsvinden, dit keer met enkele ministers erbij. Meredith Hoogdorp, de leider van de groep Wi Sa Strey, heeft de noden van de leerkrachten bij president Santokhi aangekaart en om hulp gevraagd. Hoogdorp benadrukte dat sommige leerkrachten slechts SRD 7000 per maand verdienen en dat een groot deel van hun inkomen opgaat aan huur. “De school is begonnen, maar we komen er niet uit. President, wat kunt u voor ons doen?”, vroeg Hoogdorp.

In reactie hierop legde president Santokhi uit dat de regering in voortdurend overleg is met verschillende organisaties en dat het moeilijk is voor de burger. De afbouw van subsidies op elektriciteit, water en gas is daarom uitgesteld om de bevolking te ontlasten. Hij wees erop dat prijsstijgingen, zoals de stijgende koers, ook bijdragen aan de huidige situatie.

President Santokhi zei dat de regering streeft naar de toekenning van de SRD 1800 koopkrachtversterking aan zoveel mogelijk mensen en dat de minister van Financiën en Planning is gevraagd om de limiet voor degenen die meer dan SRD 6000 verdienen te verhogen naar SRD 8000.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident bespreekt noden van actievoerende leerkrachten tijdens ontmoeting