vrijdag 7 oktober 2022
27.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
5
(1)

President belooft meer koopkrachtversterking vanaf 1 januari 2022

lees ook ...

NPS chairman reflects on the poverty issue at 76 years of NP...

The National Party Suriname (NPS) annually laid a wreath at the statue of Jopie Pengel their legendary chairman. It is now the 76th anniversary. Gregory Rusland, President of the party thought about t...

De regering is van plan om vanaf 1 januari 2022 opnieuw een koopkrachtversterking te geven. Dit is mogelijk uit een meevaller van Staatsolie van ruim US$ 90 miljoen, waaruit de regering voor eind dit jaar US$ 70 miljoen ontvangt. De aangekondigde koopkrachtversterking staat los van de in juni uitgekeerde ondersteuningstoelage van SRD 1000, dat een jaar wordt uitgekeerd, en de koopkrachtversterking van SRD 700 vanaf eind september aan ambtenaren.

President Chandrikapersad Santokhi maakte dit nieuws dinsdag bekend bij de opening van de middelbare school in Moengotapoe. De opdracht voor het inzetten van het proces voor de uitkering van de koopkrachtversterking is volgens het staatshoofd al gegeven.

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning moet dit verder uitwerken met de vakbonden in Tripartiet Overleg. De andere helft van de US$ 70 miljoen zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van projecten in alle districten om ontwikkeling te brengen en werkgelegenheid te creëren.

Deze meevaller van Staatsolie was volgens de regeringsleider niet gepland. Het bedrag van ruim US$ 90 miljoen komt door de inschrijvingen van oliegiganten in de nieuwe blokken voor de kust, die bonus hebben betaald, merkte het staatshoofd op.

“Het volk heeft zware offers gebracht, zware offers die we voelen. We zijn tussen het volk en daarom gaan we het volk niet in de steek laten. Daarom gaan wij weer met koopkrachtversterking komen reeds begin van het volgend jaar. Maar nu structureel in goed overleg met de vakbonden,” zei de regeringsleider.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident belooft meer koopkrachtversterking vanaf 1 januari 2022