Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President beëdigt 13 waarnemend substituut-officieren van Justitie

Geplaatst

op

Openbaar Ministerie Om

In de Congreshal heeft de president van Suriname, Chan Santokhi, 13 waarnemend substituut-officieren van Justitie beëdigd. Dit orgaan is voortaan bevoegd strafbare feiten op te sporen en te vervolgen. Deze functie zal voor enige tijd zijn.

In de fase van waarneming zullen de 13 substituut-officieren van Justitie belast worden met allerhande vervolgingswerkzaamheden. Hieronder valt ook het aanhoren van politierapportages en helpen instrueren bij politieonderzoeken. De inzet van deze officieren zal op verschillende gerechten zijn.

Om de nieuwe vormen van criminaliteit te kunnen bestrijden zullen de griffiers worden opgeleid en bijgeschoold. Ook zullen ze worden ingezet bij commissies of werkgroepen voor het Openbaar Ministerie.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michel
vrijdag 2 oktober 2020 18:20

Meneer de President, Uw hart is op het juiste plaats. Mijn steun heeft U, in goede en slechte tijden.
Meneer de officieren van justitie U bent beëdigd. Uw onderzoek moet onpartijdig en onafhankelijk zijn.

Ik heb een verzoek aan U, uw eerste test.
In de nacht van 21 op 22 juli 1986 zijn 12 militairen van het Nationale Leger door Ronnie Brunswijk ontvoerd en systematisch mishandeld. Sindsdien zijn de militairen spoorloos?
Gaat U deze strafbare feiten opsporen en de betrokkenen vervolgen.
De President van Suriname heeft U hiervoor beëdigd.

Laatst bewerkt op 24 dagen geleden door Michel


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen