donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Presentaties in DNA over Grondenrechten

lees ook ...

70 social workers attend a training session JusPol

At the Ministry of Justice and Police (JusPol), a training session was given for more than 70 social workers to improve their capabilities. In a dialogue with Minister Kenneth Amoksi of Justice & ...

Op woensdag 25 augustus 2021 werden er enkele presentaties gehouden in De Nationale Assemblee(DNA) over de wet Collectieve Rechten Inheemse Volken en Tribale Volken.    Deze presentaties moeten meer inzicht verschaffen aan de Commissie van Rapporteurs. De volgende hoofd belanghebbenden hielden presentaties over grondenrechten met betrekking tot de wet: De presidentiele commissie Grondenrechten, Amazone Conservation Team (ACT) en De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS)

Ook andere actoren werden gehoord zoals het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer, Regionale Ontwikkeling & Sport, Natuurlijke Hulpbronnen, de afdeling wetgeving van het ministerie van Justitie en Politie, de Vereniging Saramaccaanse Gezagsdragers, de Federatie 12 LO, de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de Kamer van Koophandel en Fabrieken, het RK Bisdom en de Stichting A Marron Kompas.

“In de afgelopen jaren is er veel werk verzet en zijn er voorstellen gedaan. Het is van belang om als commissie in het voor onderzoek zaken door te nemen en uiteindelijk het parlement te adviseren, hoe de behandeling van de wet in te zetten”, zei  commissie voorzitter, Patricia Meulenhof bij aanvang van de vergadering, die werd afgesloten met een discussie- en vragenronde.

De Commissie van Rapporteurs bestaat verder uit de leden: drs. Asiskumar Gajadien (Voorzitter), Jennifer Vreedzaam, Josafat Kanape, mr. Patrick Kensenhuis, drs. Patricia Etnel MPA, drs. Ronny Asabina en Ronny Aloema.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresentaties in DNA over Grondenrechten