zaterdag 1 april 2023
24.4 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
5
(2)

Presentatie van ambassadeur Turkije is wake up call

lees ook ...

Santokhi supports the Social Army

The motto of the group Social Army, which provided children with a fun day on March 26, 2023, is "Give a little to change a lot." At that event, President Chandrikapersad Santokhi served as the honora...

Sham Binda, VHP-parlementariër en ondernemer, vindt dat de overheid ondernemers beter zou moeten ondersteunen. Ook ziet hij graag dat deze groep aanpakt en niet wacht op de overheid. Binda vindt de Surinaamse ondernemer nog  niet productief genoeg, toch is hij blij met het initiatief van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos), om een handelsmissie te organiseren naar buurland Guyana, met als doel partnerschappen te sluiten.

Binda maakt deel uit van de missie en gaat mee op 12 november 2021. De ondernemer ziet in de presentatie van de ambassadeur van Turkije Bengu Yigutguden op 09 november 2021 in hotel Ramada, een wake up call. “Wij als ondernemers moeten verder gaan. Ondernemers hebben geen pensioen. Wat je opbouwt daarvan zal je eten”. Hij ziet graag, dat er resultaten geboekt worden, daar Suriname volgens hem nog een lange weg te gaan heeft.

Binda heeft de presentatie van de niet-residerende ambassadeur van Turkije, in hotel Ramada in acht genomen.  Suriname moet beseffen, dat er veel meer landen zijn om zaken mee te doen, dan de landen waarmee wij traditioneel zaken doen. Binda ziet ons land langzaam, maar zeker een hubspot Worden in de regio.

“Het ligt aan de Surinaamse ondernemers om connecties te maken met ondernemers in Turkije om ze te interesseren om in Suriname te investeren. Hij merkt op dat zowel Turkije als Suriname niet bekend zijn met elkaars mogelijkheden om samen zaken te doen. Het is volgens hem belangrijk om Suriname te promoten voor de ontwikkeling, werkgelegenheid en kapitaal dat binnenkomt. Suriname moet meer naar buiten treden. Ondernemerschap moet agressiever zijn en we moeten meer buiten de grenzen kijken, want onze productie valt nog sterk tegen, omdat wij nog de traditionele producten produceren”, aldus Binda.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresentatie van ambassadeur Turkije is wake up call