dinsdag 28 november 2023
24.7 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
0
(0)

Presentatie microfinanciering voor RACO

lees ook ...

Franse dagen in Paramaribo: een week van culturele promotie ...

Na het succes van het vorige jaar hebben de Franse ambassade in Suriname en Guyana, de lokale afdeling van de Territoriale Collectiviteit van Guyana, de Alliance française Suriname en andere partners ...

Op het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) is er op maandag 28 februari een presentatie ‘microfinanciering’ verzorgd voor de leden van de Raad voor Coöperatie wezen (RACO). deze presentatie werd door de voorzitter van RACO, Claudette Etnel, georganiseerd voor de leden om meer inzicht te verkrijgen in de microfinancieringsfaciliteit van Trustbank Amanah.

De voorzitter vindt het belangrijk dat de leden ook geïnformeerd worden over de mogelijkheden die de bank te bieden heeft aan coöperaties aangezien RACO zich bezighoudt met het opzetten en het begeleiden van coöperaties in Suriname. De presentatie heeft op maandag 28 februari 2022 plaatsgevonden.

Clarence Tokromo, van de afdeling Micro Finance bij Trustbank Amanah, gaf aan dat de bank er naar streeft om kleine en middelgrote ondernemingen te ontwikkelen, ondersteunen en te stimuleren volgens de beginselen van islamitisch bankieren. Het doel is om te zorgen voor duurzame economische groei en op termijn te voldoen aan de financiële behoeften van regionale markt en ter ondersteuning van de productiesector.

De bank biedt financieringsmogelijkheden aan micro-ondernemers die onder andere hun voorraden willen uitbreiden of extra equipment nodig hebben voor meer productie. De microfinancieringen worden aan iedereen verstrekt, in het bijzonder aan landbouwers met een minimale dekking. Deze bank begeleidt ook startende micro-ondernemers bij zowel het voor- en na traject alsook het opstellen van de basis zaken zoals budgetteren en kostprijscalculaties.

Indien deze ondernemers aangesloten zijn bij een coöperatie of organisatie is de bank ook bereidt om deze doelgroep te voorzien van de nodige informatie met betrekking tot microfinanciering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresentatie microfinanciering voor RACO