vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Prescom SLM over instand houden National Carrier

lees ook ...

ILonka Elmont houdt sportdag voor kinderen met beperking

De Ilonka Elmont Foundation heeft op 07 december 2022 een sportdag georganiseerd op het SOGK terein voor kinderen met een beperking. Kinderen en jongeren van Huize Betheljada, de Louis Brailleschool e...

Er zijn vele uitdagingen voor de SLM door de covid pandemie. Er wordt nu maar een keer in de week gevlogen naar Amsterdam waardoor de National Carrier ver beneden haar geschatte opbrengst zit. Er zijn enkele opties waaronder de charters, maar met het reguliere vliegverkeer naar Nederland komt de SLM niet uit de kosten, is de uitleg van Rajen Pahladsing, President-Commissaris van de National carrier. “Er moet een herstelplan komen. Je moet naar je kosten en opbrengsten plaatje kijken en je moet winst maken”.

De SLM heeft nog een taak en dat is toeristen naar Suriname brengen wat ook een positief effect op de economie heeft. Men heeft uitgerekend dat de gemiddelde toerist hier gemiddeld US1000 uitgeeft. “Sedert het jaar 2006 heeft de SLM geen winst meer gemaakt, maar het kan wel. Er moet een zakelijkere aanpak van de SLM komen” zegt Pahladsing.

De Presidentcommissaris zegt dat waarschijnlijk nog voor het eind van het jaar er niet meer gevlogen kan worden zonder gevaccineerd te zijn tegen covid-19. “Mensen moeten wel begrijpen hoe belangrijk het is om te vaccineren”, zegt hij. Pahladsing noemt vaccinatie in de luchtvaart essentieel. De realiteit is echter dat de SLM passagiers nodig heeft voor haar voortbestaan, maar (ongevaccineerde) burgers, de meesten tenminste, zijn niet verplicht om te vliegen.

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePrescom SLM over instand houden National Carrier