zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
5
(3)

Premier van Britse Maagdeneiland gearresteerd in drugszaak

lees ook ...

SLM verwelkomt tweede B737-800 als onderdeel van vlootuitbre...

De tweede B737-800, met registratienummer PZ-TCX, landde onder het bevel van gezagvoerder Miquel Jap en Captain Jim Laret in de vroege ochtend van woensdag 27 september vanuit Marana (Arizona, VS) oms...

Andrew Fahie, de premier van de Britse Maagdeneilanden (BVI) is gearresteerd in de Verenigde Staten  door de Drug Enforcement Agency (DEA) samen met de hoge BVI-havenfunctionaris Oleanvine Maynard, en Kadeem Maynard, de zoon van mevrouw Maynard. Hij wordt verdacht van drugssmokkel en witwassen in de VS. Amerikaanse agenten deden zich bij hem voor als cocaïnehandelaren van een Mexicaans drugskartel, en wel de  Sinaloa-kartel.

Fahie stemde in met een betaling van 700.000 Amerikaanse Dollar (£ 560.000) om mensenhandelaren in staat te stellen BVI-poorten te gebruiken. Dit heeft geleid tot de arrestatie.

De Sinola-kartel is een grote leverancier van illegale drugs  aan de Amerikaanse markt  en werd voorheen gerund door de gevangen genomen drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán.

Onderzoek heeft aangetoond, dat de drie gearresteerden bezig waren kilo’s cocaine te importeren naar de VS ter waarde van miljoenen. Het onderzoek dat geleid heeft tot dit resultaat is in oktober 2021 gestart, na vertrouwelijke informatie te hebben ontvangen.

‘’Fahie en de DEA-informant bespraken ook het opzetten van vooraf afgesproken drugsvangsten van geld en drugs van lage kwaliteit om het te laten lijken alsof de BVI-leider de misdaad op de eilanden bestreed”, stond in een aanklacht tegen Fahie.

‘’Ik heb genoeg mensen, en ik verkoop ze niet aan de Britten met hun plannen. Ze willen altijd mensen vangen, maar ik zie wat ze doen en ik bescherm de mensen.‘’ zegt Fahie in een bekendgemaakt gesprek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePremier van Britse Maagdeneiland gearresteerd in drugszaak