woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
4
(1)

Premier Trudeau en President Santokhi spreken over Haïtie

lees ook ...

LAMAT keert terug naar Suriname voor tweede medische missie

Het medische hulpteam van de Lesser Antilles Medical Assistance Team (LAMAT), bestaande uit Amerikaanse chirurgische en tandheelkundige experts en ondersteunend personeel, keert terug naar Suriname vo...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op vrijdag 14 oktober 2022 een telefonisch gesprek gehad met de premier van Canada, Justin Trudeau. De premier refereerde in het gesprek naar New York, waar de twee leiders hebben gesproken over de situatie van Haïti.

Premier Trudeau vroeg aan president Santokhi wat zijn standpunt is over de huidige situatie op Haïti, daar die in een rap tempo verslechterd. De president heeft in zijn rol als CARICOM-voorzitter een update gegeven over het ingenomen standpunt van de CARICOM, waarbij een security-interventie wordt aanbevolen. Canada kijkt uit naar opties hoe ondersteuning gegeven kan worden aan de lokale politie op Haïti.

De president heeft in zijn rol als CARICOM-voorzitter, een meeting geïnitieerd met zijn collega-leiders om de situatie van Haiti en de aangeboden hulp van Canada te bespreken.
Suriname is ook al aan het uitkijken naar welke troepen gestuurd kunnen worden, maar wel in samenspraak met de andere landen. Het sturen van troepen moet samen worden opgepakt.

De premier was de president er dankbaar voor, dat hij moeite doet om de situatie op Haïti in de hand te houden en dankte hem voor het telefoongesprek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePremier Trudeau en President Santokhi spreken over Haïtie