maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

Premier Rutte brengt tegenbezoek aan Suriname

lees ook ...

Surinaamse Moslim Associatie dringt bij regering aan op tast...

De Surinaamse Moslim Associatie (SMA) heeft tijdens een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi gevraagd om beleid te maken dat leidt tot tastbare resultaten voor de Surinaamse samenleving. ...

De regeringsleider van Nederland, Mark Rutte brengt een officieel werkbezoek aan Suriname. Dit is een formeel tegenbezoek volgend op het bezoek van president Chandrikapersad Santokhi aan Nederland in september 2021. Dit heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking prijsgegeven. 

Het bezoek van het Surinaamse staatshoofd aan Nederland in 2021 stond in het teken van het versterken en verbreden van de bilaterale relatie. President Santokhi had zijn opwachting gemaakt bij koning Willem-Alexander en had ook een breedvoerige deliberatie met premier Mark Rutte. Op ministerieel niveau zijn er toen ook afspraken gemaakt en intentieverklaringen getekend. Met bijvoorbeeld de luchthaven Schiphol en het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, AUMC, zijn er afspraken gemaakt voor verregaande samenwerking.

Het bezoek van premier Rutte toont de bereidwilligheid vanuit Nederlandse zijde om de hernieuwde relatie naar een hoger niveau te tillen. Minister Ramdin merkt op dat de regeringsleiders van beide landen behalve een bilateraal gesprek ook een evaluatiegesprek gesprek zullen hebben over de huidige samenwerking. “Het is belangrijk om te weten waar we staan en wat beter kan”. De bewindsman geeft ook aan dat het visumbeleid hoog op de agenda staat van de Surinaamse regering.

De Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Liesje Schreinemacher maakt ook deel uit van de delegatie van premier Rutte. Minister Schreinemacher zal een ontmoeting hebben met minister Ramdin en een overleg met het maatschappelijk middenveld. Minister-president Rutte zal ook een bezoek brengen aan De Nationale Assemblee.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePremier Rutte brengt tegenbezoek aan Suriname