dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Premier Barbados: “Caricom moeten met spoed economische stabiliteit opkrikken”

lees ook ...

Nachtmerrie in Leiding 17: vader wurgt tienerdochter na ruzi...

Vanochtend heeft een man zijn tienerdochter om het leven gebracht op Leiding 17, waarna hij een giftige stof heeft ingenomen. Hij verkeert momenteel in kritieke toestand en is overgebracht naar de Spo...

De Caricom-lidstaten moeten met spoed overgaan tot het opkrikken van de economische stabiliteit in de regio. De oproep van de Barbadiaanse premier Mia Mottley in haar statement tijdens de laatste meeting van de Community’s Council of Ministers of Finance and Planning (COFAP), in de Royal Ballroom van Hotel Torarica.

Er zal meer gevoeligheid getoond moeten worden voor overgangsvoorzieningen. Dat zal bediscussieerd moeten worden op een manier, waarbij duidelijk is dat we allemaal in deze situatie verkeren. “Wij dringen aan op internationaal geleidelijke financiële hervormingen, voornamelijk omdat wij als ontwikkelingslanden er niet de dupe van moeten worden, wanneer financiële instituten structuren aanpassen.”

Mottley is het ermee eens dat er meer investeringsmogelijkheden geschapen moeten worden, om zodoende de omzet in de regio te verhogen en economische ontwikkeling te bevorderen. “Wij moeten onze regio ook centraal stellen, wanneer het aankomt op financiële en economische ontwikkeling.”

De premier heeft zich vervolgens scherp uitgelaten over farmaceutische bedrijven die met hun bedrijfsactiviteiten in de regio woekerwinsten maken. Zij noemt vervolgens financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen die ongeacht de omstandigheden behoorlijk verdienen. De Barbadiaanse premier Mottley is van oordeel dat een deel van de winsten aangewend dienen te worden voor lokale ontwikkeling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePremier Barbados: “Caricom moeten met spoed economische stabiliteit opkrikken”