vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
5
(2)

‘Prani Yu Dyari’ project op 64ste jaardag president Santhoki

lees ook ...

Foodbasket gaat naar meerdere wijken

The 'foodbasket' die eind vorig jaar is gestart en consumenten voorziet in redelijk betaalbare goederen, wordt uitgebreid. Door het succes van de Food Basket te Commewijne, Flora(relocating), Apoera, ...

In samenwerking met de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) heeft de president op zijn 64ste jaardag het Prani Yu Dyari-project gelanceerd op het erf van mevrouw Anita Asontoe. Gezinnen zijn voorzien van plantmateriaal. Het project wordt uitgevoerd door first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry, en het streven is om planten in de samenleving te stimuleren.

Bij de start van het project vrijdag hebben het jarige staatshoofd, ROM-minister Silvano Tjong-Ahin en LVV-minister Parmanand Sewdien flink geparticipeerd in het project. Men wil verder kinderen vroeg stimuleren om hun eigen groenten te leren verbouwen.

Ook bewoners van de Grensweg en de Irma Altenbergweg en omgeving zijn voorzien van plantjes. Op 64 percelen zijn  plantjes in de grond gestopt. De gezinnen kregen hierna een levensmiddelenpakket van de jarige president. Dit meldt  de Communicatiedienst Suriname.

Scholen komen volgens presidentsvrouw Santokhi-Seenacherry ook aan bod.  Het ministerie van LVV heeft door tussenkomst van de president gezorgd voor Ma’afala broodvrucht- alsook kastanje-, bananen-, cassave-, peper-, bitawiri- en tajerbladplantjes. De keus is gevallen op de Ma’afala omdat het een dwergplant is die na twee jaar al vrucht draagt.

Het Bureau van de First Lady heeft ter ondersteuning van het geheel een boekwerk uitgebracht met tips over het planten. Dit project zal in 2024 landelijk gepromoot worden. Minimaal 6.400 plantjes moeten in de grond deze maand, en tot eind van dit jaar 64.000. Het team van de first lady identificeert gezinnen aan wie plantjes geschonken kunnen worden.

Bron foto: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname'Prani Yu Dyari' project op 64ste jaardag president Santhoki