maandag 5 juni 2023
24.2 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Praktische training over hydroponics kweken aan leerlingen van H.A. Siregar school 

lees ook ...

The government debates idea of switching its ministers aroun...

The government's rearrangement of the ministerial team is still up for debate. It is yet unclear whether there will be internal adjustments or if new employees will be hired. During the press conferen...

Leerlingen van de H.A. Siregar school in Moengo hebben tijdens het project “02 Resilient school feeding programs” praktische training gekregen van voorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) over het kweken van sla, amsoi en kailan in een Nutriënt Film Technique (NFT) hydroponics systeem.

Dit bodemloze teeltsysteem voorziet planten van water, voedingsstoffen en zuurstof die ze nodig hebben om snel en gezond te groeien, en het heeft weinig water en meststoffen nodig. De leerlingen waren enthousiast en hebben plezier gehad bij het uitzaaien van hun eigen groenten.

Het project, gesteund door partners Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) en Inter-American Institute for Co-operation on Agriculture (IICA), draagt bij aan het verbeteren van voedselzekerheid, voedingswaarde en veerkracht van de school en de lokale gemeenschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePraktische training over hydroponics kweken aan leerlingen van H.A. Siregar school