vrijdag 19 april 2024
30 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Praktische training over hydroponics kweken aan leerlingen van H.A. Siregar school 

lees ook ...

Feestelijke opening van nieuw logeergebouw in Poeketie, Sipa...

Het dorp Poeketie in Sipaliwini verwelkomt met vreugde het nieuwe logeergebouw dat recent in gebruik is genomen. Onder grote publieke belangstelling werd op het naambord onthuld door waarnemend presid...

Leerlingen van de H.A. Siregar school in Moengo hebben tijdens het project “02 Resilient school feeding programs” praktische training gekregen van voorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) over het kweken van sla, amsoi en kailan in een Nutriënt Film Technique (NFT) hydroponics systeem.

Dit bodemloze teeltsysteem voorziet planten van water, voedingsstoffen en zuurstof die ze nodig hebben om snel en gezond te groeien, en het heeft weinig water en meststoffen nodig. De leerlingen waren enthousiast en hebben plezier gehad bij het uitzaaien van hun eigen groenten.

Het project, gesteund door partners Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) en Inter-American Institute for Co-operation on Agriculture (IICA), draagt bij aan het verbeteren van voedselzekerheid, voedingswaarde en veerkracht van de school en de lokale gemeenschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePraktische training over hydroponics kweken aan leerlingen van H.A. Siregar school