vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
5
(1)

Praktijkonderwijs SAO ondervindt stagnatie; instituut verwaarloosd

lees ook ...

President Santokhi hoort knelpunten douanebond aan; meer amb...

Voorzitter Joyce de Vlugt van de Douanebond heeft diverse knelpunten gedeeld met president Chandrikapersad Santokhi. Het staatshoofd heeft vrijdag breedvoerig gesproken met het bestuur van de douanebo...

De werktuigen van de Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling (SAO) zijn verouderd met als gevolg dat het praktijkonderwijs stagnatie ondervindt. Verder zijn de salarissen van medewerkers niet aangepast naar huidige verhoudingen. De voorzitter van de Bond van Personeel voor Vakopleidingen (BPVV), Ronald Hooghart, heeft deze punten schriftelijk kenbaar gemaakt aan minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J).

De SAO valt onder dit departement vandaar dat de brief ook aan de bewindsvrouw is gericht. Verder vraagt de vakbond ook om betaling van de twk over 2017 en ontberingstoelage van 2021. In de brief staat dat vanuit de bond het advies is gegeven het SAO in het kader van een schoon milieu, vuilnisbakken te laten lassen en plaatsen voor de vele duizenden winkels in Suriname. Op deze manier kan er geld verdiend worden om tekorten aan te vullen.

Verder schrijft Hooghart dat de SAO aan een enorme maatschappelijke behoefte voldoet, maar aan verwaarlozing wordt overgelaten. Hij geeft verder aan dat airco’s vervangen moeten worden om de werkzaamheden enigszins normaal door te laten gaan. De bond heeft moeite gemaakt om alvast een airco te plaatsen en gaat ervan uit dat er geld wordt vrijgemaakt door AW en J en het ministerie van Financiën en Planning om ook in andere ruimten airco’s te plaatsen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePraktijkonderwijs SAO ondervindt stagnatie; instituut verwaarloosd