zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
5
(1)

Praktijkonderwijs SAO ondervindt stagnatie; instituut verwaarloosd

lees ook ...

Sessie detecteren mensenhandel voor buurtmanagers

De nieuwe buurtmanagers van de verschillende regio’s hebben onlangs een sessie bijgewoond over het detecteren van slachtoffers van mensenhandel en het ontmantelen van criminele organisaties. Deze sess...

De werktuigen van de Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling (SAO) zijn verouderd met als gevolg dat het praktijkonderwijs stagnatie ondervindt. Verder zijn de salarissen van medewerkers niet aangepast naar huidige verhoudingen. De voorzitter van de Bond van Personeel voor Vakopleidingen (BPVV), Ronald Hooghart, heeft deze punten schriftelijk kenbaar gemaakt aan minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J).

De SAO valt onder dit departement vandaar dat de brief ook aan de bewindsvrouw is gericht. Verder vraagt de vakbond ook om betaling van de twk over 2017 en ontberingstoelage van 2021. In de brief staat dat vanuit de bond het advies is gegeven het SAO in het kader van een schoon milieu, vuilnisbakken te laten lassen en plaatsen voor de vele duizenden winkels in Suriname. Op deze manier kan er geld verdiend worden om tekorten aan te vullen.

Verder schrijft Hooghart dat de SAO aan een enorme maatschappelijke behoefte voldoet, maar aan verwaarlozing wordt overgelaten. Hij geeft verder aan dat airco’s vervangen moeten worden om de werkzaamheden enigszins normaal door te laten gaan. De bond heeft moeite gemaakt om alvast een airco te plaatsen en gaat ervan uit dat er geld wordt vrijgemaakt door AW en J en het ministerie van Financiën en Planning om ook in andere ruimten airco’s te plaatsen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePraktijkonderwijs SAO ondervindt stagnatie; instituut verwaarloosd