Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Powerful vrouwen in Suriname -‘The Lady boss’

Geplaatst

op

door

Zaterdag 25 augustus stond in het thema van Women Empowerment ‘The lady boss; ‘How did she survive?‘. Het event werd georganiseerd in de Royal Palm in Suriname en ruim 80 vrouwen deden mee.

Het doel van het event heeft vrouwen te motiveren, inspireren en verbinden met elkaar in hun doelen. “Ik ben blij met de opkomst van de tweede editie. Hiermee is het bewijs geleverd dat onze vrouwen een extra push, op een andere manier, nodig hebben op momenten wanneer ze bepaalde dingen niet meer zien zitten. Het is niet makkelijk om zoveel mensen op de been te krijgen. Dit geeft aan dat we goed bezig zijn,” zegt Ruiz Kartoredjo, directeur van Jamur Institute – de organisatie achter dit evenement.

De sprekers Danielle Toto, Sigourney Nabibaks, Vanessa Grootfaam en Bernadette Agbulos inspireren het vrouwelijk publiek met hun bijzondere verhalen verpakt in humor. “De inspiratie om dit evenement te organiseren heb ik van mijn moeder en schoonmoeder. Ik weet dat deze twee vrouwen alles eraan hebben gedaan, en nog steeds doen, om ondanks de uitdagingen en tegenslagen, zij er hard tegenaan gaan om ook het beste te maken van het leven,” vertelt Kartoredjo emotioneel.

Naast de inspiratie van de sprekers hadden de aanwezigen de mogelijkheid om hun producten of diensten te promoten en prijzen te winnen. Zoals een geheel verzorgde diner voor twee of een complete haar behandeling. De avond werd succesvol afgesloten onder het genot van een hapje en drankje.

“De derde editie wordt een Skills Edition,” Jamur Institute of education and advice is opgericht om bij te dragen aan de ontwikkeling van de Surinaamse burger op verschillende niveaus en sectoren in de samenleving, in het bijzonder studenten. Het instituut is opgericht op 30 juni 2017. Het organiseren van educatie evenementen, zoals ook ‘The Lady Boss’ evenement, is één van de manieren om invulling te geven aan de gedachtegang Empowerment.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

LVV verstrekt meer dan 250 visvergunnigen

Geplaatst

op

door

De afdeling visvergunningen van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), heeft in de districten Coronie en Nickerie visvergunningen voor het jaar 2019 vertrekt aan belanghebbenden.

In de categorie binnenwateren visserij bekend als BV, zijn 5 spannet, 5 lijnnet, 6 drijfnet, 40 Fuik, 26 sleepnet en 71 kieuwnet vergunningen verstrekt. In de categorie kustvisserij bekend als SKB, zijn in Nickerie 98 vergunningen verstrekt, terwijl er in het district Coronie 2 SKB  en 1 BV vergunning aan belanghebbenden zijn uitgegeven. Deze vergunningen zijn uitgereikt op 15 en 16 juli in de desbetreffende districten.

Minister Rabin Parmessar had de sector beloofd dat indien aan alle voorwaarden is voldaan, hij over zou gaan tot het tekenen van de vergunningen. Volgens Nelia Finisie van de afdeling visvergunningen is er een vastgestelde procedure voor het verlengen van een visvergunning. Voor wat het Bigipan gebied betreft, is er enige ordening gebracht in het vergunningen beleid. Was het vroeger zo dat met één en dezelfde vergunning vissen en garnalen mochten worden gevangen, is het nu opgedeeld in 2 aparte vergunningen. Er bestaat nu dus sinds vorig jaar een vergunning voor sleepnet en qnet garnalen.

Een visser die vis en garnalen in het Bigipan gebied wenst te vangen moet dus nu 2 aparte vergunningen hebben. De samenwerking met de visserij sector in Nickerie is de afgelopen maand opgevoerd zegt Abas Noredjo voorzitter van de coöperatie ontwikkeling visserijsector Nickerie. De afdeling visserij treed op geregelde basis in overleg met de coöperatie. Abas ervaart de nieuwe ontwikkelingen in de visserij sector, als zeer positief. Het stemt hem goed dat de vissers nu over hun visvergunningen beschikken. Minister Rabin Parmessar zegt voornemens te zijn er alles aan te doen dat de visvergunningen voor het jaar 2020 reeds in januari kunnen worden verstrekt. Echter bestaat er geen ruimte voor nieuwe aanvragen, vanwege de landelijke ordening welke opgang wordt gebracht.

Lees verder

Suriname

Openbare Werken gaat door met riolerings- en rehabilitatiewerkzaamheden

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT &C) is in verschillende gebieden bezig met riolerings- en rehabilitatiewerkzaamheden. Er wordt nu gewerkt aan de Charlesburgweg en in de omgeving van Palmentuin, namelijk de President da Costalaan en de Wicherstraat. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van een subcontract, dat onderdeel is van het Dalian 4 project. Eerder is gewerkt te Pontbuiten en Latour.

De aannemer is aan de President da Costalaan en de Wicherstraat bezig met rioleringswerkzamheden, waarbij er duikers worden aangelegd. Aan de Nieuwe Charlesburgweg wordt de wegfundering aangebracht. Deze weg verkeerde in een deplorabele staat en wordt aangepakt omdat het een belangrijke ontsluitingsweg is.

Aan de Nieuwe Charlesburgweg worden ook enkele veranderingen aangebracht aan de inrichting van de weg. Het rijpad zal vijf meter breed bllijven, maar er worden aan weerszijden van de weg voetpaden aangelegd. De aannemer Kuldipsingh Infra n.v is belast met de werkzaamheden, terwijl de directievoering in handen ligt van Bureau Cite. Volgens planning worden de werkzaamheden later dit jaar opgeleverd.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X