Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Powerful vrouwen in Suriname -‘The Lady boss’

Geplaatst

op

door

Zaterdag 25 augustus stond in het thema van Women Empowerment ‘The lady boss; ‘How did she survive?‘. Het event werd georganiseerd in de Royal Palm in Suriname en ruim 80 vrouwen deden mee.

Het doel van het event heeft vrouwen te motiveren, inspireren en verbinden met elkaar in hun doelen. “Ik ben blij met de opkomst van de tweede editie. Hiermee is het bewijs geleverd dat onze vrouwen een extra push, op een andere manier, nodig hebben op momenten wanneer ze bepaalde dingen niet meer zien zitten. Het is niet makkelijk om zoveel mensen op de been te krijgen. Dit geeft aan dat we goed bezig zijn,” zegt Ruiz Kartoredjo, directeur van Jamur Institute – de organisatie achter dit evenement.

De sprekers Danielle Toto, Sigourney Nabibaks, Vanessa Grootfaam en Bernadette Agbulos inspireren het vrouwelijk publiek met hun bijzondere verhalen verpakt in humor. “De inspiratie om dit evenement te organiseren heb ik van mijn moeder en schoonmoeder. Ik weet dat deze twee vrouwen alles eraan hebben gedaan, en nog steeds doen, om ondanks de uitdagingen en tegenslagen, zij er hard tegenaan gaan om ook het beste te maken van het leven,” vertelt Kartoredjo emotioneel.

Naast de inspiratie van de sprekers hadden de aanwezigen de mogelijkheid om hun producten of diensten te promoten en prijzen te winnen. Zoals een geheel verzorgde diner voor twee of een complete haar behandeling. De avond werd succesvol afgesloten onder het genot van een hapje en drankje.

“De derde editie wordt een Skills Edition,” Jamur Institute of education and advice is opgericht om bij te dragen aan de ontwikkeling van de Surinaamse burger op verschillende niveaus en sectoren in de samenleving, in het bijzonder studenten. Het instituut is opgericht op 30 juni 2017. Het organiseren van educatie evenementen, zoals ook ‘The Lady Boss’ evenement, is één van de manieren om invulling te geven aan de gedachtegang Empowerment.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Geen monetaire financiering meer door aanpassing Bankwet

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Financiën en de Centrale Bank van Suriname (CBvS) zijn overeengekomen dat in de aangepaste Bankwet het Artikel 21, dat de verstrekking van voorschotten regelt, geheel komt te vervallen. Het concept van de aangepaste Bankwet wordt binnenkort aan De Nationale Assemblée (DNA) voor behandeling.

De Staat heeft op 31 januari 2019 bij de CBvS, onder leiding van de toenmalige governor Glenn Gersie, een beroep gedaan op Artikel 21 van de Bankwet. Hierbij is er op basis van de goedgekeurde begroting van 2018 een voorschot van SRD 670 miljoen verstrekt door de CBvS met schatkistpapier als onderpand. De Staat heeft in augustus 2019 dit voorschot afgelost en het hiermee uitgegeven schatkistpapier afgewikkeld. 

In dezelfde maand heeft de Staat op basis van de goedgekeurde begroting van 2019 opnieuw een beroep gedaan op Artikel 21 van de Bankwet en verstrekte de CBvS, onder leiding van governor Robert van Trikt, SRD 648 miljoen aan voorschot met schatkistpapier als onderpand. Dit bedrag zal ook binnen zes maanden worden afgelost.

Met deze transacties heeft de Staat per saldo SRD 22 miljoen in nominale termen afgelost op de voorschotten die onder Artikel 21 zijn geleend, stelt Financiën. Uitgedrukt in percentage van het Bruto Binnenlands Product is dit tevens een relatieve verlaging van de schuld van de overheid. Het Algemeen Bureau voor de Statistiek heeft volgens het persbericht van Financiën net bekendgemaakt, dat in 2018 de economie verder is gegroeid en het Bruto Binnenlands Product met bijna SRD 2 miljard hoger ligt dan in 2017. Ook in 2019 is er sprake van toegenomen productie, waardoor de schuldquote dus zowel absoluut als relatief daalt.

Volgens het ministerie werken technici onder auspiciën van het Monetary and Fiscal Policy Coordination Comite, een beleidssamenwerking tussen Financiën en de CBvS, gestadig verder aan een pakket van monetaire en fiscale maatregelen die de prijs- en koersstabiliteit verder moeten kunnen garanderen.

Lees verder

Suriname

Ruiz Kartoredjo: “ik ben al in 2020”

Geplaatst

op

door

“Ik ben al in 2020”, dit zegt Ruiz Kartoredjo die in 2020 het nieuwe bestuur van Junior Chamber International (JCI) Nilom zal leiden. Het bestuur is donderdag bij enkele kandidaatstelling gekozen tijdens een druk bezochte algemene ledenvergadering. Mijn team en ik zijn super gemotiveerd om de organisatie te leiden en te dienen,” zegt een Kartoredjo. 

Tijdens de vergadering mochten de kandidaten hun motivatie geven waarom zij voor een bestuursfunctie hebben gekozen. Hierna volgde de stemming. Met overtuigende speeches was duidelijk te merken welke richting het bestuur wil opgaan het komende jaar. Zeker met het oog op het 50-jarig bestaan in 2020, wordt dit gezien als de gouden editie voor JCI Nilom. Het thema voor het komend jaar is Empower, Progress, Celebration. Met dit thema wil het gekozen bestuur zorgen voor meer erkenning van de inzet van de leden, continuïteit, kwaliteit, structuur en verbetering intern en extern van de organisatie. 

Het nieuwe bestuur bestaat uit: Virgil Martels (Local Treasurer), Urvin Keerdijk (Local Secretary), Joseph Deonarain (Vice President External), Dion Bruce (Vice President Internal), Andy Tjoe A Long (Executive Vice President) en Ruiz Kartoredjo (Local President). 

Lees verder

Meest gelezen

X