zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Powakka’s dorpsbestuur krijgt beschikking na gesprek met regeringsvertegenwoordigers

lees ook ...

Strategieën voor veiligheid en efficiëntie focus in politie-...

Onlangs brachten de nieuw aangestelde korpschef van het Korps Politie Suriname, hoofdcommissaris Bryan Isaacs, en de commissarissen Melvin Pinas en Rishi Akkal, een kennismakingsbezoek aan de bevelheb...

Het dorpsbestuur van Powakka, onder leiding van dorpshoofd Sergio Sabajo, heeft op dinsdag 5 maart 2024 zijn beschikking ontvangen van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport. Dit besluit werd vanmorgen genomen tijdens een overleg tussen een regeringsdelegatie onder leiding van minister Albert Ramdin van BIBIS, vertegenwoordigers van VIDS, OSIP, en dorpshoofd Sergio Sabajo van Powakka, in afstemming met president Chan Santokhi.

De VIDS/OSIP delegatie benadrukte opnieuw dat de overheid en politiek zich niet moeten mengen in interne bestuurlijke processen van de inheemse volken in Suriname. Daarnaast is afgesproken om binnen twee weken vervolgoverleg te hebben met de betreffende clusterministers over andere dringende kwesties, waaronder de wettelijke erkenning van grondenrechten, uitgegeven concessies, milieuvervuiling en andere zaken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePowakka's dorpsbestuur krijgt beschikking na gesprek met regeringsvertegenwoordigers