donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

Powakka wijst kapitein aan

lees ook ...

President Santokhi zegt waarom het financieel moeilijk zal b...

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens een regerings persconferentie op maandag 28 november jongstleden aangeven dat de regering ruim 400 miljoen SRD per maand besteed aan brandstofsubsidie ...

Sergio Sabajo(41) van het dorp Powakka is door de dorpsbewoners aangewezen als de nieuwe kapitein. Dit is bekendgemaakt in een goed bezochte dorpsvergadering. Het dorp blijkt de aangewezen kapitein te dragen. Men reageerde met een krachtig gejuich hierop. Hij neemt over van Patricia Sabajo. De culturele inwijding van de nieuwe kapitein zal plaatsvinden op 4 december aanstaande. Men heeft in plaats van een verkiezing een aanwijzing gehanteerd om te voorkomen, dat er grote groepen mensen bij elkaar  zouden komen.

Op 10 september is men begonnen met het proces van aanwijzing. Zes dagen lang ging men huis aan huis in het bijzijn van vertegenwoordigers van Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (Vids) en de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para en Wanica (Osip) om de bewoners te horen ten aanzien van deze aanwijzing.

Eerder werd Sabajo Sergio al gekozen tot dorpshoofd via een verkiezing in 2020, maar de Vids en Osip konden zich niet terugvinden in de gang van zaken en hebben toen de verkiezing ongeldig verklaard, omdat zaken volgens hen waren ”doorgedrukt”. Een oproep vanuit Osip was om de verkiezing aan te houden. Er was voor de organisatie geen reden om de verkiezing te bespoedigen. Men heeft nu overeenkomst bereikt, en de plooien zijn glad gestreken.  In verband met de pandemie moest men aanwijzen in plaats van te stemmen.

Tijdens de vergadering  zondagmiddag waren er onder andere aanwezig, bestuursleden van de Vids, Osip, Loreen Jubitana, directeur Duurzame Ontwikkeling Inheemsen van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en Cylene France, waarnemend directeur van het Bureau van de Vids.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePowakka wijst kapitein aan