vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
5
(1)

Post Utrecht dreigt met protest tegen ontbossingsplannen voor 400 hectare grond

lees ook ...

Bewoners van Post Utrecht in Nickerie hebben resoluut verklaard dat ze niet zullen toestaan dat grond die tot hun woon- en leefgebied behoort, in handen komt van buitenstaanders. Het dorpsbestuur werd onlangs geconfronteerd met een landmeterskaart die vier grote percelen van in totaal 400 hectare liet zien als behorende bij het dorp.

Dorpshoofd Rachel de Vair-Marius van Post Utrecht benadrukt dat ze niet zullen toelaten dat ontbossingswerkzaamheden op deze gronden worden uitgevoerd. De betwiste gronden bevinden zich in het tweede gedeelte van Post Utrecht, en het is niet duidelijk uit de landmeterskaart of de percelen al zijn toegewezen.

De Vair-Marius geeft aan dat het dorpsbestuur dit zal onderzoeken, en bij de bestuursdienst hebben ze vernomen dat de ambtenaren niet op de hoogte zijn van de toewijzing. Het dorpsbestuur overweegt het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer te benaderen voor meer informatie.

Dit is niet de eerste keer dat Post Utrecht geconfronteerd wordt met een grondprobleem. De Vair-Marius herinnert zich een incident in oktober 2021, waarbij het dorp ontdekte dat iemand een stuk land wilde aanvragen, waaronder de vergaderzaal van de gemeenschap staat. Dankzij kordaat optreden van het toenmalige dorpshoofd Dorothy Marius-Lambert kon dat worden voorkomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePost Utrecht dreigt met protest tegen ontbossingsplannen voor 400 hectare grond