vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
0
(0)

Positive Parenting Programma voor begeleiding gezinnen

lees ook ...

Regering garandeert subsidie bus- en boothouders

Iedere maand geeft de regering ruim 400 miljoen SRD uit aan brandstofsubsidie ten behoeve van de samenleving. Dit zou volgens president Chandrikapersad Santokhi erg zwaar drukken op het budget van de ...

Het Positive Parenting Programma PPP-training is een training die meer diepgang moet brengen in de psychososiale hulpverlening vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De training werd verzorgd voor een 12-tal Districts Afdelingshoofden (DA’s) van het Onder directoraat Algemeen Maatschappelijk Zorg (AMZ) en de Dienst Opleiding en Vorm (DOV).

De certificaten werden uitgereikt op dinsdag 02 november 2021 door SoZavo Minister Uraiqit Ramsaran, AMZ Onder directeur Chenaide Adidee en de trainer Christine Aalspeer. Het PPP is ontwikkeld om gezinnen te herenigen dan wel te begeleiden, waarvan de kinderen in opvanghuizen zijn ondergebracht. Daarnaast wordt ook vanuit dit programma aandacht besteed aan de opvoeding van de kinderen binnen het gezin. De groep medewerkers is getraind in gesprekstechnieken, oplossingsgericht coachen, conflicthantering, casemanagement en methodisch werken.

AMZ Onderdirecteur Adidee geeft aan, dat reeds in 2018 en 2019, er PPP-trainingen waren verzorgd aan personeelsleden van de diverse wijkkantoren, de maatschappelijke dienst en maatschappelijke werkers uit een aantal districten. Het is de bedoeling dat er na deze eerste groep, nog vier andere groepen de PPP-training zullen volgen.

Minister Ramsaran onderstreepte de rol van zijn departement wat betreffende matriële en immateriële ondersteuning van de kwetsbare gezinnen binnen de samenleving, waarbij ook gezins-coaching komt kijken. Hij stak de geslaagden een hart onder de riem, door hun opgedane kennis in te zetten voor het werk waarvoor ze zijn aangetrokken. “Op u rust er een belangrijke taak. U en uw personeelsleden gaan helpen zorgdragen, dat gezinnen, de nodige begeleiding en ondersteuning krijgen”.

Het Positive Parenting Programma is een samenwerking tussen het ministerie van SoZaVo en het Unicef (het VN Kinderfonds).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePositive Parenting Programma voor begeleiding gezinnen