Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Positief geteste politie manschappen in Suriname weer aan het werk

Geplaatst

op

Politie 640x362

De politie is weer volop bemand. Een groot deel van de manschappen, die postief op COVID-19 waren getest en het aantal dat in quarantaine was, zijn weer te werk gesteld. Er waren vijf agenten positief getest, die het momenteel goed maken. Een deel is al ontslagen. Dit geeft hoofdinspecteur Humphrey Naarden, woordvoerder van het Korps Politie Suriname (KPS) aan. Rond de Algemene, Vrije en Geheime Verkiezingen op 25 mei 2020 waren tal van agenten werkzaam gesteld in gebieden waar er COVID-19 besmette personen waren. Hierdoor raakten enkelen besmet. De korpsleiding heeft met spoed alle agenten die in nauw contact waren met positief bevonden collega’s en zij die in die gebieden werkzaam waren, voor twee weken in thuisquarantaine geplaatst. Er was gelukkig niemand ziek geworden uit die groep. Met meer dan 100 agenten in quarantaine, kon het korps zijn werk niet optimaal doen. Het was een aderlating voor het politie, geeft Naarden toe. 

De politie voert thans haar taken uit met inachtneming van de COVID-19 maatregelen. Bij het betreden van de politielokaties wordt de lichaamstemperatuur opgemeten en is een mond-en-neuskapje verplicht gesteld. De persoon wordt aangehoord door een agent. Indien het niet noodzakelijk is het gebouw binnen te treden, wordt de burger uitgenodigd naar huis te gaan. Het advies van de politie aan de burgers is om te bellen naar de politie in geval van misdaad. De politie probeert telefonisch van dienst te zijn en als plaatselijk onderzoek nodig is, zal die thuis bij de burger komen. Arrestanten mogen voorlopig geen bezoek krijgen; goederen mogen op zon- en feestdagen worden afgegeven die

De reguliere werkzaamheden zoals het opsporen van personen en verlenging van rijbewijzen, worden normaal dagelijks uitgevoerd. Zo ook de controle van de COVID-19 gestelde maatregelen onder andere de controle tijdens de lockdown, social distance van 2 meter en gezelschap van maximaal vijf personen. De politie treedt voor eerder/nu vermanend op. De politie benadrukt aan de burgers ook dat eenieder verantwoordelijk is voor hun veiligheid en dat van anderen.

Hoofdinspecteur Naarden kijkt tevreden naar de evaluatie van de total en gedeeltelijke lockdown. Hij geeft aan dat burgers over het algemeen hieraan gehoor hebben gegeven, omdat zij het gevaar beseffen van het COVID-19 virus dankzij de verschillende bewustwordingsproducties die via de mediakanalen worden gepresenteerd en ook de COVID-19 UPDATE persconferentie.

Bron: NII

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Anti-Fraude Platform in Suriname beëindigt werkzaamheden

Geplaatst

op

Afp

Het Anti-Fraude Platform heeft op 10 juli het Anti-Fraude Platform Verkiezingen 2020 (AFP) eindrapport aangeboden aan DNA-voorzitter Ronnie Brunswijk en VHP- voorzitter Chan Santokhi en heeft hiermee haar werkzaamheden beëindigd. Het rapport werd aangeboden door Asiskumar Gajadin, voorzitter van het Anti-Fraude Platform.

Het Anti-Fraude Platform heeft op een effectieve manier inhoud gegeven aan democratische verantwoordelijkheid en middels het uitvoeren van de AFP-doelstellingen bijgedragen aan het waarborgen van democratische principes, waarden en normen en het verlagen van fraude risico’s tijdens de verkiezingen.

Met het bindend verklaren van de verkiezingen door het OKB en het binnenkort aantreden van de nieuwe democratische regering, zullen de activiteiten van het AFP niet voortgezet worden. Het AFP hoopt de ervaringen die zijn opgedaan en de tools die zijn ontwikkeld, te kunnen overdragen aan het Nationaal Waarnemers Instituut (SNWIS), dat hoewel recentelijk opgericht, haar rechtsbestaan reeds bewezen heeft tijdens deze verkiezingen en ons inziens haar werkzaamheden ook buiten verkiezingstijden op continue basis door moet zetten.

Het AFP heeft op basis van ervaringen en evaluaties onder andere aanbevolen:

– De erkenning en waardering voor het werk van het AFP en SNWI vanuit de samenleving is o.i. een bevestiging dat de behoefte bestaat voor formele instituten die democratische principes, waarden en normen kunnen bewaken en beschermen. Wij juichen het dan ook toe dat het SNWIS de juridische basis heeft gelegd om officiële erkenning te verkrijgen als nationaal waarnemingsinstituut en ondersteunen de voortgang hiervan volledig.

-Het organisatie systeem van de verkiezingen moet verbeterd en waar nodig hervormd worden, zodat het ook in de aanloop naar de verkiezingen toe transparant is voor iedereen.

– Hervormingen van de overheidssystemen die essentieel zijn voor efficiëntere verkiezingen, i.e. de kiezerslijst, training personeel, digitalisering, etc.

– Democratische vernieuwingen en aanpassing wetgeving verkiezingen ter garandering van een evenwichtig en minder fraude- gevoelig kiessysteem.

– Vergroten van de safe- guards voor fraude- vrije verkiezingen.

– Behouden van een permanent antifraude meldpunt.

– Instellen van een “Verkiezingsautoriteit” dat de organisatie van de verkiezingen ter hand neemt.

Het Anti Fraude Platform Verkiezingen 2020 bedankt de samenleving en de instituten die het Platform van begin tot eind erkend en ondersteund hebben en daarmee hebben bijgedragen aan het realiseren van de doelstelling van het AFP. Het AFP is in het bijzonder erkentelijk aan de media die een belangrijke liaison functie hebben vervuld naar de samenleving toe en samen met ons de democratie hebben bewaakt.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Opnieuw een coronadode in Suriname;teller op 18

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Zojuist is de 18de coronadode genoteerd in Suriname. Door het COVID-19-team zijn er nog geen nadere details bekendgemaakt. Vernomen wordt dat het om een Braziliaanse goudzoeker gaat.

Voor vandaag alleen zijn er 27 nieuwe geïnfecteerden erbij gekomen. De teller van de actieve gevallen is naar 227 geklommen. Het aantal genezen verklaarde personen is gestegen naar 481. Momenteel liggen er 4 personen op de Intensive Care Unit.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen