maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
0
(0)

Positie Etnel is interne kwestie NPS volgens parlementsvoorzitter Bee

lees ook ...

Looppad voor verkeersveiligheid Domburg

Op maandag 15 april jongstleden werd een aanvang gemaakt met de aanleg van een looppad te Domburg.  Dit moet de leefomgeving meer veiligheid bieden, naast verkeersveiligheid. Het project beoogt een lo...

Parlementsvoorzitter Marinus Bee noemt de positie, die Etnel in het parlement zal innemen, een interne kwestie van de NPS-fractie, waartoe zij behoort. Hij deelt verder mee, dat het huishoudelijk reglement (HR) niet voorziet in de wijze waarop een lid van het parlement moet functioneren. De begrippen oppositie en coalitie  worden wel genoemd. “Het parlement telt 51 DNA-leden. Wij zijn allemaal volksvertegenwoordigers”, volgens de parlementsvoorzitter.

Etnel heeft besloten om oppositie te moeten voeren tegen haar coalitiegenoot VHP. De kritische Etnel ligt al geruime tijd overhoop met delen van de coalitiegenoot VHP. Na een interview op TBN, waarin zij kritisch was naar de oranjepartij toe, zijn volgens haar  weer de aanvallen begonnen vanuit deze partij.

Het gevolg van het interview was een botsing hierover in een Whatsapp-groep. Mensen hebben zich begeven naar het huis van de politica, om uit te schelden. Etnel heeft reden om aan te nemen, dat deze groep is aangezet door de politiek.

Het stelen van een koe door haar zoon, is volgens haar een scenario uit het kamp van de VHP. Zij zegt dat haar zoon thuis was, en niets weet van het verhaal. Het beest wordt gewoonlijk in de omgeving van haar huis geplaatst om te grazen. Door de verdachtmaking is de zoon hardhandig thuis opgehaald door de sterke arm.

De politie had reden om het beest weg te halen van de plek waar de eigenaar het had achtergelaten. Hierdoor ontstond er een complete verwarring. De eigenaar maakte er gewag van, dat het beest gestolen was, terwijl de sterke arm het had meegenomen. Dit was voor Etnel de druppel die haar deed besluiten om zwaar oppositie te gaan voeren tegen de VHP, omdat zij volhardt dat dit een bewuste aanval is, opgezet vanuit de oranjepartij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePositie Etnel is interne kwestie NPS volgens parlementsvoorzitter Bee