maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

Pop-up markt voor Surinaamse producten

lees ook ...

Santokhi pleit voor verhoogde handel en investeringen tussen...

Tijdens zijn werkbezoek aan buurland Guyana heeft president Chandrikapersad Santokhi de officiële lancering van de Suriname-Guyana Chamber of Commerce (SGCC) bijgewoond. In zijn toespraak benadrukte h...

 Destiny Tjoen Tak Seu (Grounded Botanical Studio), Chequita Themen-Djahadi (Creative Q) en Natasha Veldkamp (Flowers, Plants & More) zijn  zaterdag jongstlede trekkers geweest van een  Pop Up Event op het terrein van het YWCA hotel, genaamd ‘City Yard’. De geur van lekkernijen hing in de lucht. Uiteenlopende producten waren te krijgen twaalf stands.

Kleding, plantjes, gezichts- en huidverzorgingsmiddelen, lekker eten van Pawon Yunie in blad, salades en heerlijke broodjes van Joey D, sappen van Puri Juice, sopi-Ijsjes en cocktails.

De bezoekers trotseerden de velle zon om het merendeel lokaal vervaardigde aanbod te zien. “Het idee hierachter is om Surinaamse ondernemers een platform te bieden om hun waar aan de man te brengen en om ze meer bekendheid te geven”, volgens Themen-Djahadi.

Andrea Olivieira, die al drie jaar bezig is, presenteerde ook haar bedrijf Scrubs by Andrea met veel plezier. “Ik heb altijd een passie gehad om te experimenteren, om te kijken wat ik kan formuleren op basis van wat ik op YouTube of op het net heb gevonden. Ik wil producten maken waarvan ik echt weet wat erin zit, natuurlijk en safe. De bedoeling is dat je je product komt kopen met je eigen verpakking. En heb je die niet dan kan je die bij ons kopen, maar dan kom je hervullen.” Zij heeft al drie maanden een shop. Zij streeft naar zero waste en recycling.

Lena’s Swit tesi van Meredith Talip is twee jaar operationeel met meerdere smaken ponhe crema, gember en Surinaamse koeken. De schommelende koers is voor haar een grote uitdaging.

Men kon zelf een kaars maken met kleur, geur en decoratie bij The Candle Bar Su en Scents by Bree van Jenilva Bree. “Bij een tori, een borrel, daar hoort een pinda bij”, zo heeft Henna Anijs-Middellijn haar onderneming gepromoot. Zij is vanaf 2013 actief.

Na evaluatie hopen de organisatoren het event in december uit te breiden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePop-up markt voor Surinaamse producten