zondag 2 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
3.3
(3)

Pomphouders niet blij met afschaffen subsidie

lees ook ...

President Santokhi: “Fake nieuws creëert onzekerheid bij bur...

Er is door het beleid van de regering reeds licht in de tunnel zichtbaar, zei president Chandrikapersad Santokhi donderdag bij het uitspreken van zijn jaarrede in De Nationale Assemblee (DNA). Echter ...

Dat de subsidie voor brandstof wordt afgeschaft is niet goed aangekomen bij verschillende pomphouders, omdat dit zou betekenen dat de rest van hun kosten ook omhoog zullen gaan. Als dit toch mocht gebeuren, dan zal dit gefaseerd moeten geschieden, zegt de voorzitter van de Surinaamse Servicestations Exploitanten Bond (SSEB), Guno Castelen.

De SSEB-voorzitter zegt dit naar aanleiding van een mededeling van de minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing. Volgens de minister zal er een schaarste aan olie optreden, als de subsidie niet wordt afgebouwd. De schulden bij de oliemaatschappijen zouden volgens de topman op Financiën en Planning behoorlijk oplopen. Zij kunnen elk moment bepalen te stoppen met de bevoorrading.

Volgens Achaibersing zal de regering de subsidie bij de pomp moeten stoppen, om de betalingsachterstand in te lopen. Dit kan tot gevolg hebben dat de prijzen verder oplopen. De bond zou volgens Castelen officieel nog niet op de hoogte zijn gesteld van de afschaffing van de subsidie.

De SSEB-voorzitter zegt dat de pomphouders zich de afschaffing niet kunnen permitteren, gezien met de stijging van de olieprijs, alle andere kosten zullen oplopen. Dit zal tot gevolg hebben dat voor de pomphouders ook de exploitatiekosten omhoog gaan.

“De mensen zullen ook meer op tafel moeten leggen om hun kosten te dekken, maar ook het personeel zal je meer moeten betalen. In de fase waarin we ons nu bevinden als land, is dit niet het beste om te doen”, zegt Castelen. Hij verklaart, dat indien er geen andere keus is dit gefaseerd dient te geschieden. “De samenleving zal het wel merken, maar de slag komt dan niet in één keer”, stelt de SSEB-voorzitter.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePomphouders niet blij met afschaffen subsidie