woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Pompgemaal Wageningen binnen 300 dagen operationeel

lees ook ...

Firstlady Mellisa neemt deel aan tweede editie SCLAN

In New York, is momenteel de tweede editie van de driedaagse leiderschapstraining gaande, waar firstlady Melissa Santokhi- Seenacherry zal deelnemen als voorzitter van de Spouses of CARICOM leaders Ac...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) garandeert dat het waterbeheer voor de rijstarealen aan de rechteroever van de Nickerierivier over 300 dagen optimaal zal zijn. Dit zei de bewindsman, donderdag, bij de contractondertekening ‘Rehabilitatie Pompgemaal Wageningen’ met Kuldipsingh Infra NV. Waarnemend directeur Landbouw, Soedeshchand Jairam, ondertekende het contract met Rabin Raghoebir, de vertegenwoordiger van Kuldipsingh Infra NV.

Het pompgemaal te Wageningen dateert van de jaren vijftig van de vorige eeuw en bestaat uit drie pompen. Deze pompen hebben door de jaren heen hun diensten bewezen. Echter waren zij dringend aan vervanging toe.

Via een creditline vanuit India zijn er voor dit project drie nieuwe pompen vervaardigd door het Indiaas bedrijf Kirloskar Brothers Limited (KBL) waarvan de eerste onlangs in september is opgeleverd.

Vanaf de oplevering zijn enkele boeren gestart met het in cultuur brengen van terreinen die lange tijd verwaarloosd waren. Als alle drie pompen van het pompgemaal in werking zijn, wil dat volgens minister Sewdien zeggen dat er 30.000 hectaren meer padie inzaai zal zijn per jaar en meer deviezen in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePompgemaal Wageningen binnen 300 dagen operationeel