donderdag 28 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Pompgemaal Wageningen binnen 300 dagen operationeel

lees ook ...

Volksgezondheid benadrukt groeiende urgentie van mentale gez...

In de afgelopen jaren heeft mentale gezondheid een groeiende prioriteit gekregen, vooral gezien de uitdagende economische situatie van het land. Dit heeft geleid tot een afname van de levenskwaliteit ...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) garandeert dat het waterbeheer voor de rijstarealen aan de rechteroever van de Nickerierivier over 300 dagen optimaal zal zijn. Dit zei de bewindsman, donderdag, bij de contractondertekening ‘Rehabilitatie Pompgemaal Wageningen’ met Kuldipsingh Infra NV. Waarnemend directeur Landbouw, Soedeshchand Jairam, ondertekende het contract met Rabin Raghoebir, de vertegenwoordiger van Kuldipsingh Infra NV.

Het pompgemaal te Wageningen dateert van de jaren vijftig van de vorige eeuw en bestaat uit drie pompen. Deze pompen hebben door de jaren heen hun diensten bewezen. Echter waren zij dringend aan vervanging toe.

Via een creditline vanuit India zijn er voor dit project drie nieuwe pompen vervaardigd door het Indiaas bedrijf Kirloskar Brothers Limited (KBL) waarvan de eerste onlangs in september is opgeleverd.

Vanaf de oplevering zijn enkele boeren gestart met het in cultuur brengen van terreinen die lange tijd verwaarloosd waren. Als alle drie pompen van het pompgemaal in werking zijn, wil dat volgens minister Sewdien zeggen dat er 30.000 hectaren meer padie inzaai zal zijn per jaar en meer deviezen in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePompgemaal Wageningen binnen 300 dagen operationeel