zondag 3 december 2023
29.4 C
Paramaribo
0.4 C
Amsterdam
0
(0)

Pomeroon Caribbean Coconuts and Spices in Coronie

lees ook ...

Nederlandse diplomatieke bijdrage aan WPS Workshop in Surina...

Op donderdag 23 november leidde Overste Ella van den Heuvel, Genderadviseur van de Nederlandse Commandant Der Strijdkrachten, een workshop over Women, Peace & Security (WPS) voor 40 mannen en vrou...

Pomeroon Caribbean Coconuts and Spices is dinsdag jongstleden in het district Coronie van start gegaan. Het bedrijf is van plan ruim 65.000 kokosbomen te planten in Suriname. Bij de launch waren ook aanwezig president Chandrikapersad Santokhi en minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Het bedrijf kent een 4-C filosofie: Coconut, Community, Carbon en Collaboration. Men zal zich vooral richten op de productie van kokoswater.

Neil Passmore, is de CEO van Pomeroon. Hij maakt er gewag van dat dit een enorme operatie is en dat zijn bedrijf de nodige expertise heeft om de job te doen.

Het bedrijf wil gemeenchapsprojecten opzetten waaruit werkgelegenheid en betrokkenheid voortkomt. Op de site van het bedrijf wordt er vermeld dat er ook andere gewassen tussen de kokosbomen geteeld worden, en dat men werkt met geselecteerde partner boeren.

Volgens Passmore zijn er meer dan 400 mogelijkheden met kokos. De CEO benadrukte ook dat de vraag naar kokosproducten jaarlijks wereldwijd stijgt met 10 %. In Suriname zal de aanplant uitgebreid worden van 1000 naar 5000 ha.

President Santokhi is buiten zichzelf van vreugde met de lancering van Pomeroon Coconuts and Spices. Hij verzekerde in zijn toespraak dat de slechte tijden voorbijgaan en de goede tijden komen. Het staatshoofd stimuleerde de aanwezigen van Coronie aan om zich gereed te houden om aan de slag te gaan.

Bron: Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePomeroon Caribbean Coconuts and Spices in Coronie