woensdag 10 augustus 2022
25.2 C
Paramaribo
17.2 C
Amsterdam
0
(0)

Politierekruten niet bevorderd

lees ook ...

Exploitatie gas uit Suriname helpt vraag – Grens tusse...

- Dochterondernemingen van SLM overgeheveld naar nieuwe holding - Exploitatie van natuurlijk gas uit Suriname, helpt in de wereldwijde vraag - De grens tussen armoede en welstand is bepaald op 336...

Als reactie op het niet bevorderen van de politierekruten, heeft de Surinaamse Politiebond (SPB) de rekruten uit de operaties gehaald. Na de bevordering en beëdiging worden ze weer ingedeeld, zegt SPB-voorzitter Raoul Hellings.

Volgens de presidentiële commissie die het Korps Politie Suriname heeft doorgelicht, zouden veel zaken niet in orde zijn. Hiertegen heeft de SPB geprotesteerd en eist dat iedereen die de opleiding met goed gevolg heeft afgerond, beëdigd dient te worden, als er geen nieuwe informatie naar boven komt die belastend zou zijn.

Vernomen wordt dat er bezwaren zijn vanuit de leiding van het land over enkele rekruten. Er was nadere informatie hierover gevraagd aan de korpschef. Hellings zegt dat geld ook een van de issues is. Het korps zou uit eigen middelen de activiteit moeten financieren. De rekruten hebben ook nog geen uniform.

Vernomen wordt dat de bevordering dit jaar nog plaatsvindt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitierekruten niet bevorderd