dinsdag 2 maart 2021
24.2C
Paramaribo
9.1C
Amsterdam
0
(0)

Politierekruten niet bevorderd

lees ook ...

Wisselkoers per 1 maart minimum SRD 14.29 en maximum SRD 16....

De door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) vastgestelde vaste wisselkoersen voor vreemde valuta worden losgelaten. Er komt een zwevende koers die zal bewegen binnen een bepaalde bandbreedte. Vanaf 1...

Als reactie op het niet bevorderen van de politierekruten, heeft de Surinaamse Politiebond (SPB) de rekruten uit de operaties gehaald. Na de bevordering en beëdiging worden ze weer ingedeeld, zegt SPB-voorzitter Raoul Hellings.

Volgens de presidentiële commissie die het Korps Politie Suriname heeft doorgelicht, zouden veel zaken niet in orde zijn. Hiertegen heeft de SPB geprotesteerd en eist dat iedereen die de opleiding met goed gevolg heeft afgerond, beëdigd dient te worden, als er geen nieuwe informatie naar boven komt die belastend zou zijn.

Vernomen wordt dat er bezwaren zijn vanuit de leiding van het land over enkele rekruten. Er was nadere informatie hierover gevraagd aan de korpschef. Hellings zegt dat geld ook een van de issues is. Het korps zou uit eigen middelen de activiteit moeten financieren. De rekruten hebben ook nog geen uniform.

Vernomen wordt dat de bevordering dit jaar nog plaatsvindt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitierekruten niet bevorderd