donderdag 28 maart 2024
35 C
Paramaribo
11.9 C
Amsterdam
4
(1)

Politieleiding belooft aanpak criminaliteit en verwijderen rotte appels

lees ook ...

Breadelicious, Foodbasket en ondernemerschap

Food Basket en Breadelicious concepten zijn producten van de private sector die geadopteerd zijn door de overheid. Julio Bikharie adviseur van de president en ondernemer, ziet hierin concepten die mic...

De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) is vast van plan om de criminaliteit strakker aan te pakken. Er wordt hard gewerkt om het veiligheidsgevoel in de samenleving te garanderen en de georganiseerde misdaad uit te schakelen, zegt politiecommissaris Bryan Isaacs van het interim-managementteam. Voor het bestrijden van de criminaliteit zijn er integere medewerkers nodig. Daarom zullen ‘rotte appels binnen het korps’ worden verwijderd.

Recent zijn er diverse aanhoudingen verricht, waarbij hooggeplaatsten en manschappen binnen het korps, aandeel bleken te hebben in verschillende ernstige strafbare feiten. Er is volgens Isaacs al mandaat om de rotte appels uit het systeem te verwijderen.

Door de politie is er onlangs een persconferentie belegd, waar is ingegaan op de ‘coldcase’ zaak van de drie verkoolde lijken in juli vorig jaar aan de Noordpolderdam in Wanica. Mogelijk is een hoge politiefunctionaris betrokken in deze zaak. Dit vermoeden is uitgesproken, omdat er tijdens opgravingen een politiemantel is gevonden, die mogelijk in verband staat met een druggerelateerd misdrijf. De betrokkenheid van de agent kan gezien het gaande onderzoek, echter nog niet worden bevestigd.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft eerder zijn misnoegen geuit over de scheefgang binnen het KPS. Er wordt gewerkt aan psychische begeleiding van de leden. Hij zegt verder, dat tegen ambtenaren die zich met criminele activiteiten bezighouden, verstrekkende maatregelen genomen zullen worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitieleiding belooft aanpak criminaliteit en verwijderen rotte appels