dinsdag 23 april 2024
25 C
Paramaribo
0.9 C
Amsterdam
4
(1)

Politiekorps versterkt met 75 man

lees ook ...

Waarnemend President Brunswijk dreigt: 13 april a tafra e dr...

Mek den m’ma tak nanga den pkin want vanaf tamara wo trede  op hard! a tafra draai! Dit waren de dreigende woorden van waarnemend president Brunswijk in het hoogste College van Staat.   Waarsch...

Een aantal van 75 rekruten is aangesteld als aspirant-agent. Waarnemend korpschef Ruben Kensen erkent de onderbezetting van het apparaat. “We zijn nog niet waar we moeten zijn, maar met deze groep denk ik dat er enige verlichting komt in de onderbezetting,” zei hij na de aanstelling.  Hij gaf te kennen aan de media, dat zijn team eraan zal werken om dit op te heffen.

Mielando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), rekent erop dat het tekort aan mankracht op termijn zal worden ingelopen. Voor hem is de vrijdag beëdigde groep slechts een druppel op een hete plaat is. “We juichen dit wel toe omdat we het dringend nodig hebben”, gaf de voorzitter toe aan ‘de Ware Tijd’.

Over enkele maanden is men van plan nog driehonderd rekruten te selecteren, om het team aan te vullen, zodat de werkdruk verlichten wordt. Atompai denkt luidop na. “Ik denk dat we over een jaar met de nieuwe lichtingen een beetje ademruimte zullen krijgen”. Hij is dagelijks aanwezig bij de leidinggevenden aan de Duisburglaan, om te voorkomen dat dit plan niet tijdig wordt uitgevoerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitiekorps versterkt met 75 man