woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
4
(1)

Politiekorps versterkt met 75 man

lees ook ...

Suriname viert Memorial Day, eert helden uit de USA!

Memorial Day is een federale feestdag in de Verenigde Staten voor het eren en rouwen van de Amerikaanse militairen die het leven hebben gelaten tijdens hun dienst in de strijdkrachten. Memorial Day, o...

Een aantal van 75 rekruten is aangesteld als aspirant-agent. Waarnemend korpschef Ruben Kensen erkent de onderbezetting van het apparaat. “We zijn nog niet waar we moeten zijn, maar met deze groep denk ik dat er enige verlichting komt in de onderbezetting,” zei hij na de aanstelling.  Hij gaf te kennen aan de media, dat zijn team eraan zal werken om dit op te heffen.

Mielando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), rekent erop dat het tekort aan mankracht op termijn zal worden ingelopen. Voor hem is de vrijdag beëdigde groep slechts een druppel op een hete plaat is. “We juichen dit wel toe omdat we het dringend nodig hebben”, gaf de voorzitter toe aan ‘de Ware Tijd’.

Over enkele maanden is men van plan nog driehonderd rekruten te selecteren, om het team aan te vullen, zodat de werkdruk verlichten wordt. Atompai denkt luidop na. “Ik denk dat we over een jaar met de nieuwe lichtingen een beetje ademruimte zullen krijgen”. Hij is dagelijks aanwezig bij de leidinggevenden aan de Duisburglaan, om te voorkomen dat dit plan niet tijdig wordt uitgevoerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitiekorps versterkt met 75 man