dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
3
(1)

Politiekorps versterkt met 281 manschappen

lees ook ...

Parlementsvoorzitter bemiddelt in conflict tussen bandenhand...

Op vrijdag 19 april 2024 hebben een groep bandenimporteurs en tientallen wederverkopers van banden hun zorgen geuit bij de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee. Ze zijn het oneens met de...

281 personen hebben met goed gevolg de Elementaire Politie Opleiding van het Korps Politie Suriname (KPS) afgerond. Zij werden woensdag door waarnemend procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh op het terrein van het Politie Opleidingscentrum (POC) beëdigd tot buitengewoon agent van politie. De wetsdienaren werden bij hun officiële toelating tot het korps toegesproken door zowel de waarnemend pg als minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Jupol).

Paragsingh hield de manschappen voor dat het afleggen van de eed of belofte van hen vraagt dat zij betrouwbare ambtenaren zijn. Zij zullen zich niet moeten laten misleiden door fraude en corruptie. Daarnaast moeten zij helpen het vertrouwen in de overheid te bevorderen. De waarnemend pg riep hen op rechtmatig gebruik te maken van hun bevoegdheden.

“U hebt een bewuste keuze gemaakt om de samenleving te dienen. Weet dat de burger mondig en kritisch is”, aldus de waarnemend pg, die de manschappen meegaf zich te weerspiegelen aan voorbeeldfiguren binnen het korps.

Minister Amoksi hield nieuwe KPS-leden een aantal aspecten voor, die verlangd worden van een politieambtenaar. Enkele aspecten zijn: de verplichting om de gemeenschap te dienen, het naleven van de wet in persoonlijke en in professionele zin, het met respect behandelen van aangevers, verdachten en veroordeelden ongeacht hun ras en sociale status.

Het niet aannemen van giften, niet doorspelen van vertrouwelijke informatie en het zich onthouden van molest en gebruik van overmatig geweld, voorkeursbehandelingen of gebruik van hun bevoegdheden voor persoonlijk gewin zijn enkele andere zaken.

Verder legde Amoksi er de nadruk op dat de beëdigden hun plichten en rechten ter harte moeten nemen. Hij noemde de toelating van deze getrainde rekruten een hoogtepunt voor het korps. Daaraan toevoegend vroeg minister Amoksi de wetsdienaren zorgvuldig om te gaan met de macht die zij krijgen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitiekorps versterkt met 281 manschappen