woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

Politiekorps treft voorbereidingen voor parade en defilé

lees ook ...

Agricultuur training in Wanica voor 100 vrouwen

Een hydraulisch nieuw systeem agricultuur training is van start gegaan in het district Wanica. Honderd vrouwen nemen deel aan dit pilotproject. Het kabinet van de president staat erachter in samenwerk...

Het Korps Politie Suriname (KPS) is voorbereidingen gestart voor de parade en het defilé in verband met 47 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid op 25 november 2022. Dinsdag werd in de wegen rond het Politie Opleidingscentrum de derde oefendag afgewerkt. Inspecteur Milton Kensmil, die als hoofdcoördinator fungeert, zegt dat zoals afgesproken de andere participerende diensten ook oefenen ter voorbereiding op de generale repetitie.

Aan de parade en het defilé nemen normaliter het Nationaal Leger (NL), het KPS, de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), het Korps Brandweer Suriname (KBS) en het Korps Douane Suriname deel. Hoewel er berichten circuleren dat een paar korpsen niet zullen participeren, zegt Kensmil formeel geen afzeggingen gehad te hebben.

Er zijn uitnodigingen naar de verschillende diensten voor het aanwijzen van een coördinator. Het douanekorps heeft zijn deelname aan de parade en het defilé wel bevestigd.

De bedoeling was om de activiteiten dit jaar in het André Kamperveen Stadion te doen plaatsvinden. Echter is wegens omstandigheden besloten om, zoals vorig jaar het geval is geweest, de parade te houden op het Kerkplein en het defilé langs het presidentieel paleis. Verder zullen de mammoetvlaggen op 15 november 2022 gehesen worden; een taak die is weggelegd voor het Nationaal Leger.

De coördinator zegt dat in het geheel er terdege rekening gehouden wordt met Covid-19, waarvan de afgelopen periode en lichte toename van besmettingen is geconstateerd. Hij geeft aan dat er onder de leden geen besmettingen zijn waargenomen en dat de MoHanA-regels zoveel als mogelijk worden nageleefd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitiekorps treft voorbereidingen voor parade en defilé