woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
4
(9)

Politieke sponsor Sardjoe met staatseer begraven= corruptie belonen

lees ook ...

Nationale museumcommissie zet eerste stap naar herstructurer...

De Nationale Museumcommissie heeft onlangs haar eerste ontmoeting gehouden met vertegenwoordigers van alle museale instellingen in Suriname. Deze bijeenkomst, georganiseerd om de basis te le...

Santokhi en Brunswijk bewijzen weer dat ze geld liefhebben en verafgoden. Ons, het volk dat hun verkozen heeft, vinden ze niet belangrijk. Dit maal bewijst de regering dat, omdat ze Dilip Sardjoe, miljonair zakenman in Euro’s, een staatsbegrafenis wil geven. Als Surinaamse staatsburgers vinden de leden van Sranan Peyri dit een zeer schaamteloos idee .

Dilip Sardjoe zou enorm corrupt zijn geweest maar omdat Sardjoe als sponsor voor de VHP belangrijk was en blijft via zijn bedrijvengroep Rudisa, wil Santokhi als show een Staatsbegrafenis voor hem laten organiseren. Het zoveelste misbruik van staatsgelden.

Geen staatsbegrafenis a.u.b.
We betuigen hierbij ons medeleven aan de directe nabestaanden van Dilip Sardjoe, zijn echtgenote Henna en zijn dochter en opvolgster Warsha Torillal-Sardjoe alsmede zijn schoonzoon en kleinzoon. Het spreekwoord over de doden niets dan goeds, kunnen we hier echter niet handhaven. Om het niet te zwaar te maken gaat Sranan peyri maar drie corruptie voorbeelden aanhalen van Rudi Dilip Sardjoe met zijn Rudisa bedrijven groep.

Covid geld
Een daad waardoor velen honger hebben geleden is dat de Covidsteun in plaats van naar de Covid werklozen te gaan, honderd duizenden dollars naar een corrupte deal gingen die Rudisa’s autohandel al met de vorige- NDP- regering had. Met de Covid dollars gekregen van de Paho, werd voor drie maal de fabrieksprijs vijf ambulances gekocht door de regering Santokhi. Dit lazen wij in een bericht van avondblad de West, enkele maanden geleden. Als partij sponsor van zowel de NDP alsook de VHP kreeg Sardjoe deze corruptieve voordelen.

Surora Cambio’s

Neemt uzelf maar de proef op de som, je kan zoveel als je wil U$ dollars gaan wisselen voor srd. bij de twee Surora cambio’s (wisselkantoren) van Dilip Sardjoe, echter kun je nooit euro’s of U$ aankopen. Bij alle andere cambio’s in Suriname zal je die ervaring opdoen.
Zomaar staat er een aankoopprijs voor U$ en euro’s, de kassiers zeggen je gewoon dat ze het niet hebben, en zeg je: ik zag zonet dat iemand 300 euro wisselde en ik wil maar 100 euro kopen zeggen ze dat ze van hun baas niet mogen verkopen.
Zo kunnen de cambio’s de dollars voor zichzelf houden en de koers manipuleren. In deze gebruikt Sardjoe uiteraard de opgekochte dollars ook voor zijn import- en productiebedrijven. De economie is door dit soort praktijken onoverzichtelijk en dat maakt dat de schaarste aan valuta en de steeds hogere koers niet alleen ligt aan gebrek aan export. Ook manipulatie van de koers en hun buitenlandse bankrekening vullen is waardoor valuta schaarste wordt gecreëerd door cambiohouders.

Coruptie onder Wijdenbosch

Als kapitalist is Sardjoe een echte opportunist geweest. Zijn echte grote opbouw van bedrijven heeft Sardjoe kunnen realiseren onder de toenmalige president Wijdenbosch. De kranten stonden toen bol van de schandalen dat Sardjoe nog steeds U$ dollars voor 1.80 srd kon kopen bij de Centrale Bank terwijl ieder ander toen een grote veelvoud daarvan moest neertellen.
Ook was er een aanhoudend gerucht dat er geen cent importbelasting aan de Staat werd betaald door Sardjoe, voor de vele geïmporteerde goederen, van auto’s tot meubels en tapijten, en later voor machines en onderdelen van zijn drukkerij van de krant Times of Suriname, zijn Prolife melkfabriek, sappen, softdrinks en babypap fabrieken, en onlangs geopende broodbakkerij. Verder heeft Srdjoe de Surinaamse diaspora beledigd door ze te zeggen dat hij alle Surineds opdondert als ze hier komen.

Oeps, we zouden het bij drie corruptie voorbeelden houden, waarvan we niet eens alle bewijzen hebben, maar ja, waar er rook is, is er vuur. Dus we sluiten af en hopen u hierbij te hebben aangetoond, waarom Sranan Peyri vind dat een staatsbegrafenis voor Dilp Sardjoe een beloning is voor (partij sponsoring en) corruptie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

11 REACTIES

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitieke sponsor Sardjoe met staatseer begraven= corruptie belonen