zaterdag 16 januari 2021
25 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
2
(1)

Politieke partijen DOE en A20 werken samen

lees ook ...

Suriname heeft cash US$ ontvangen

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning bevestigt dat eerder deze week cash US$ in Suriname is aangekomen. Dit gebeurt na een onderbreking van bijkans een jaar. Het geldtransport van de...

De politieke partijen A20 en DOE zijn een politieke relatie aangegaan. Echter is niet duidelijk of met deze nieuwe relatie de partijen ervoor zullen kiezen om aparte entiteiten te blijven of als ze gaan samensmelten. Pas bij de volgende verkiezingen zal duidelijk zijn waarvoor de partijen kiezen. In Ons Huis is gisteren een intentieverklaring voor samenwerking getekend.

Steven Reyme en DOE-voorzitter Steven Alfaisi geven aan dat de samenwerking nog niet mogelijk was bij de afgelopen verkiezingen. DOE en A20 hadden geprobeerd om met andere kleine partijen samen te werken, maar dit was mislukt. Volgens Alfaisi waren er toen teveel ego’s en ook nog de druk van de verkiezingen. “We zien dat partijen voor de verkiezingen bij elkaar komen, maar ook vaak na een verkiezingswinst uit elkaar gaan, omdat ze elkaar eigenlijk niet zo goed kennen en andere belangen gaan spelen.”

Reyme zegt dat ‘niet genoeg volwassen zijn’ ook een rol heeft gespeeld toen en dat ‘niemand nog ready was’ om samen te werken. De partijen zijn nu tot inkeer gekomen om samen te werken. Voor nu gaat het dus om het vertrouwen.

Volgens Alfaisi is het nu de juiste tijd voor een samenwerking. “Er is geen druk, het is geen verkiezingsstunt.” De relatie wordt in drie fasen opgebouwd. “De eerste fase is de ‘fase van intentie’ waarbij we elkaar beter gaan leren kennen. De tweede is dat we bepaalde zaken samen zullen aanpakken. In de derde fase zal duidelijk zijn of het vertrouwen genoeg gegroeid is. Dan gaan we samenwerken naar de verkiezingen van 2025 of eerder. Dan zal de keuze gemaakt worden of we apart blijven of een organisatie worden. Maar zover zijn we nog niet.”

DOE en A20 zijn twee partijen die ook aan de verkiezingen van mei dit jaar hebben deelgenomen. Echter heeft geen van deze partijen een parlementszetel behaald.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- advertentie --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- advertentie --

meer Suriname

Jaarlijkse herdenking Trefossa met hoogwaardigheidsbekleders

De 105e geboortedag van d...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

B. Chotelall houdt verkoopdag

Suriname registreert 126ste coronadode

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

Home Suriname Politieke partijen DOE en A20 werken samen