Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Politieke partij HVB in Suriname betreurt vernieling billboard kandidaat Bisphan

Geplaatst

op

Billboard Hvb Kandidaat Vernield. Foto Hvb

Vandalen hebben in de nacht van 7 op 8 mei 2020 kans gezien om een billboard van Romalisa Bisphan, kandidaat nummer 8  in Paramaribo, van de  Hervormings- en Vernieuwings Beweging (HVB) te vernielen.  Bisphan dingt mee naar een zetel voor De Nationale  Assemblee. Dit billboard was geplaatst op de hoek van de Thurkow en Jozef Israëlstraat naast een billboard van de lijsttrekker van de Nationale Democratische Partij (NDP), Desire Delano Bouterse, tevens president.

De HVB keurt deze handeling ten zeerste af en doet een dringend beroep op elk een om sportief te blijven in de campagnevoering richting de algemene, vrije en geheime verkiezingen van 25 mei. De HVB roept daarom een ieder op om respect te  tonen voor ieders politieke voorkeur en  verwacht dat propagandamateriaal dien overeenkomstig wordt behandeld. Suriname staat bekend om haar eerlijke en betrouwbare verkiezingen zonder calamiteiten. Het is dus zeer te betreuren dat dit heeft kunnen gebeuren.

Met als uitgangspunt “wees hervormd door de vernieuwing van uw denken”, heeft de partij elke gelegenheid te baat genomen om de partijstructuren te scholen in het voeren van een schone campagne. Dit uitgangspunt is in lijn met de voorgestelde gedragscode van de Inter Religieuze Raad van Suriname (IRIS). De partij doet een vraagt aan iedere Surinamer om deze ethische gedragscode zich eigen te maken, maar meer nog deze tentoon te stellen gedurende de verkiezingscampagne. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Culturu.com

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Lincy

Werken die camera’s op straat niet dan. Overal staan die camera’s. Kijk ze na en pak die vandalenAdvertentie

Suriname

Suriname noteert 12e COVID-19-geval

Geplaatst

op

Breaking News

In Suriname is de twaalfde positieve case van COVID-19 gemeld. Het zou gaan om een werker uit de Surinaamse goudvelden. Het nieuws is zojuist geplaatst op de COVID-19-website.

De man is op 25 mei in de avond vanuit Frans-Guyana per boot afgereisd naar Albina, deelt het ministerie van Volksgezondheid mee. 

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Regering: Waarnemers OAS en Caricom blijven langer in Suriname

Geplaatst

op

Unnamed (2)

De regering van Suriname heeft laten weten dat de waarnemers van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en de Caricom langer in Suriname zullen blijven. Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft vandaag de mededeling ontvangen.

Het langer blijven heeft temaken met het afhandelen van het verkiezingsproces. De processen- verbaal in Paramaribo zullen twee dagen in beslag nemen om afgerond te worden. Daarom is het volgens de regering belangrijk dat de internationale waarnemers het proces kunnen blijven volgen en zo een rapport kunnen uitbrengen.

De missie zou aanvankelijk vandaag uit Suriname vertrekken. – Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen