Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Politieke partij Alternatief 2020 geproclameerd

Geplaatst

op

door

In compleet kerkelijke sfeer is de politieke partij Alternatief 2020 (A20) van voorganger Steve Reyme, in een drukke Banquet Hall van Torarica, geproclameerd. Ook het themalied van de partij is gelanceerd. De bijeenkomst is met gebed begonnen, waarna de partij door een geestelijke is ingezegend. A20 bindt de strijd aan tegen fundamenteel onrecht. Dit alles heeft volgens de partijvoorzitter te maken met wetten en regels, die niet worden nageleefd. Volgens de politicus moeten zaken niet langer met de mantel der liefde worden bedekt en criminelen niet de hand boven het hoofd worden gehouden. Ook in de 8 decemberkwestie moet er gerechtigheid komen. “Law and order komen terug”, zegt Reyme.

De politieke partij wil ook vaderlandse liefde aanwakkeren. De enorme leningen, de Suralco-kwestie, gouddeals, de systematische vernietiging van de eigen binnenlandse productie en de schade aan het milieu getuigen dat er geen sprake is van vaderlandsliefde. Verder is volgens Reyme gebleken dat de verschillende politieke systemen sinds de Srefidensi, niet in staat zijn om een populatie van 500.000 personen te managen. Van die systemen zijn slechts kleine groepen beter geworden. Het land heeft teveel natuurlijke hulpbronnen en menselijke potentie om anno 2019 nog arm te zijn, vindt de politieke partij. 

Tijdens de bijeenkomst heeft Reyme aangegeven, dat hij samen met zijn bestuursleden een voorbeeld wil zijn van dienstbaar leiderschap. Het zullen leiders zijn, die net als Jezus Christus onbaatzuchtig zijn en bereid zijn zichzelf te offeren voor het welzijn van het land. De overige bestuursleden hebben zich kort aan het publiek gepresenteerd en aangegeven waarom ze de politiek zijn ingestapt. Het A20 bestuur bestaat verder uit Graciella Chin A Foeng-Hardjopawiro (secretaris), Merredith Leter (penningmeester), Serena Essed (commissaris), Fadel Illes (lid) en Henk Lemmert (commissaris). A20 gaat zelfstandig de verkiezingen in.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

SZF vergemakkelijkt diensten met mobiele app

Geplaatst

op

door

De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) vergemakkelijkt de toegang tot haar diensten voor het publiek. Het SZF heeft daartoe op vrijdag 15 november de mobiele app SZF Connect gelanceerd. Volgens Claudine Amattabri, hoofd Project Management van het SZF, is de app ontwikkeld om haar cliënten en de samenleving beter te voorzien en om de diensten te vergemakkelijken. Ze zegt dat er hard is gewerkt aan het ontwikkeling van de applicatie.

Medewerkers hebben zich in de afgelopen twee weken reeds wegwijs kunnen maken in de applicatie, maar voor het groter publiek is het compleet nieuw. SZF Connect is ontwikkeld voor SZF-verzekerden en niet SZF-verzekerden. Met de app heeft de gebruiker toegang tot diverse services van het ziekenfonds. Men kan inloggen als gastgebruiker of met een SZF-id.

Amattabri verduidelijkt dat er reeds een mobiele app van het SZF was, maar dat SZf Connect geheel anders is. Met de applicatie kunnen gebruikers de laatste nieuwtjes van het SZF volgen. Men heeft toegang tot de SZF-geneesmiddelenklapper en indien er wordt ingelogd met de SZF-id, ontvangt men persoonlijke berichten, notificaties betreffende het verzekeringsplan en algemene informatie, omtrent verzekeringsplannen die het SZF te bieden heeft. Ook kan de gebruiker op de app ook de wachtdienstregeling die elke vrijdag wordt geüpload, halen en navigeren naar alle huisartsen en apotheken. Middels de navigatie functie krijgt men de kortste route naar een huisarts of een apotheek. Verder biedt de app ook toegang tot de SZF-premietabel en alle contactinformatie van het SZF, waaronder de SZF-units, SZF-kantoren en -apotheken.

Aan het tot stand komen van de app hebben medewerkers van diverse afdelingen meegewerkt, waaronder de afdelingen Informatie Technologie, Declaratie, Voorlichting/Klanten Service, Projectmanagement en directieleden die ook nauw betrokken waren in het proces. De app kan via App Store en Play Store gedownload worden.

Lees verder

Suriname

Suriname viert 30 jaar kinderrechtenverdrag

Geplaatst

op

door

Op 20 november 1989 namen de Verenigde Naties het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind aan. In dit Kinderrechtenverdrag staan 54 artikelen met afspraken over de rechten van kinderen en jongeren tot 18 jaar. Bijna alle landen in de wereld hebben het Kinderrechtenverdrag ondertekend. Ook Suriname is er een van de landen die dit kinderrechten verdrag heeft ondertekend

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X